3FM nieuws

CvE: klacht over aardrijkskundevraag ongegrond

  1. Nieuwschevron right
  2. CvE: klacht over aardrijkskundevraag ongegrond
Het LAKS kreeg inhoudelijke klachten binnen over aardrijkskunde en legde het probleem voor aan het CvE.
Het LAKS kreeg de afgelopen dagen veel klachten binnen over het havo-examen Aardrijkskunde. De klachten gingen voornamelijk om vraag 20. Kandidaten moesten een vraag beantwoorden over de klimatologische omstandigheden in de Indonesische provincie Irian Jaya. Kandidaten die bij het beantwoorden van de vraag de 53e druk van de Bosatlas gebruikten, konden zoeken tot ze eens ons wogen. Irian Jaya stond niet op de kaart.

Het LAKS is in de vraag gedoken en kwam tot de conclusie dat in de nieuwste versie van de Bosatlas Irian Jaya niet wordt genoemd. Reden hiervoor is dat het gebied een paar keer van naam is gewisseld. Inmiddels heet de provincie Papoea. LAKS heeft de situatie voorgelegd aan het College voor Examens en wacht een reactie af.

Update (16h35) Update: Het CvE heeft de klacht ongegrond verklaard tegenover het LAKS. "Volgens de syllabus moeten kandidaten de globale topografie van Indonesië kennen, inclusief Irian Jaya. Zelfs op een blinde kaart zouden kandidaten het dus moeten kunnen aanwijzen. Daarnaast is de vraag ook zonder de specifieke informatie over Irian Jaya te beantwoorden." Het LAKS verwijst naar pagina 23 van de syllabus voor meer informatie.


Ster advertentie
Ster advertentie