3FM nieuws

Lijsttrekker Rob Jetten (D66): "Alle singels worden genaaid"

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Lijsttrekker Rob Jetten (D66): "Alle singels worden genaaid"

Over minder dan drie weken gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezing. Daarom hoor je de komende dagen verschillende lijsttrekkers in Rob & Wijnand en de Ochtendshow. Vanochtend vroeg schoof lijsttrekker van D66 Rob Jetten aan in de studio, lees hier hoe dat ging.

D66

Samen met een aantal andere partijen heeft D66 deze verkiezingen ook een nieuwe lijsttrekker, al is het bij deze partij geen onbekend gezicht geworden. Rob Jetten was namelijk al kort fractievoorzitter van zijn partij en een van de jongste ministers aller tijden. Verder werd Rob Jetten de eerste minister voor Klimaat en Energie in het kabinet Rutte IV. Een lange CV voor iemand die nog maar 36 jaar is, maar of hij net zo goed gaat doen als Sigrid Kaag en 24 zetels gaat binnenhalen bepaal jij op 22 november in het stemhokje.

Rob, Rob & Wijnand

"Rob, Rob & Wijnand en de Ochtendshow is het dus nu." grapte 3FM-dj Rob tijdens de introductie van Rob Jetten. De lijsttrekker van de D66 had, zoals elke politicus in de show, een eigen nieuwtje meegenomen die hem was opgevallen in het nieuws.

Rob Jetten: "Wetenschappers zeggen dat de opwarming van de aarde nog harder gaat dan we bedacht hadden." Verder vervolgt hij: "D66 wilt zo snel mogelijk de CO2 uitstoot verminderen door vervuilende industrie aan te pakken maar ook mensen thuis helpen met bijvoorbeeld hun huis te isoleren." Bekijk hier het fragment met daarna het 2 categorieën-spel:

'De Kieslijst'

In het item 'De Kieslijst' zijn vragen gebundeld van luisteraars om te stellen aan de lijsttrekkers. De lijst bestaat uit 33 vragen die alle kanten op gaan, van politiek-inhoudelijke stellingen tot wat voor snack de politicus in de snackbar zou zijn.

Rob Jetten koos vanochtend nummer 8 en dat was luisteraar Yentle uit Waalwijk met de vraag: "Afgelopen maandag zag ik je bij NPO 2 en toen riep je dat je ooit graag een strandtent wil runnen. Maar met wie?" Rob moest gelijk lachen en antwoordde: "Ik zag net Thierry Baudet, ik bijt nog liever mijn arm af dan dat ik met hem een strandtent moet runnen."

3FM-dj Rob vroeg vervolgens aan Rob Jetten wat er door hem heen ging tijdens het viral filmpje met Baudet bij NOS op 3. Rob Jetten: "Ik wilde gelijk die kleffe hand van mijn schouder af tikken omdat ik het kinderachtig vond, maar ik had me voorgenomen om bij het debat heel rustig te blijven en Baudet op de inhoud aan te pakken."

"Singles worden genaaid"

Verder koos Rob Jetten de vraag van luisteraar Angela uit: "Ik zag in een filmpje dat jullie opkomen voor singles. Hoe is dat voor mijn partner en ik zonder dat we getrouwd zijn? Krijg ik dan ook voordelen?"

Rob: "Alles is in Nederland heel erg gericht op stellen en gezinnen, eigenlijk worden de singels altijd genaaid." D66 is er voor deze groep en wil zich inzetten voor fiscale regelingen voor ongehuwde personen.

Ster advertentie
Ster advertentie