3FM nieuws
BNNVARA

WIES wint een speciaal ingelast 3FM Awardje voor 'Beste Bandje'

foto: 3FM/BNNVARAfoto: 3FM/BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. WIES wint een speciaal ingelast 3FM Awardje voor 'Beste Bandje'

Het is bijna zover: de 3FM Awards. Vanavond wordt duidelijk wie er met de prijzen naar huis gaan. Nu is er een speciale categorie ingelast door Sanders Vriendenteam. 3FM-dj Sander Hoogendoorn vond namelijk dat WIES een 3FM Awardje moest winnen in de categorie 'Beste Bandje' door één van de singles die ze dit jaar hebben uitgebracht.

Naar aanleiding van Mark Rutte

WIES schreef het nummer 'Bandje' naar aanleiding van woorden van Mark Rutte in een persconferentie. "Kunst- en cultuurbeoefening is vanaf morgen weer toegestaan. Net als in de sport zonder publiek. Maar je kunt dus wel weer gewoon lessen volgen, of oefenen met je bandje." Ze wilden hier wat mee doen, omdat het door deze woorden opnieuw voelde alsof de industrie niet serieus werd genomen.

Sander vond de boodschap van het nummer erg goed en wil daarom een speciaal ingelaste prijs aan WIES geven. "Ik heb een extra 3FM Awardje in het leven geroepen. Namens Sanders Vriendenteampje. Het 3FM Awardje voor 'Beste Bandje'." Deze pakt niemand meer van ze af. De band is genomineerd voor de 3FM Award 'Beste Album'. Of ze deze prijs ook mee naar huis zullen nemen, zien we vanavond.

Check het fragment hier:

Video niet beschikbaar

3FM Live Box

De band speelde vanmorgen bij Sanders Vriendenteam 'Bandje' en ook 'Meisje' in de 3FM Live Box. Benieuwd hoe dit er aan toe ging? Check de optredens hier!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie