3FM nieuws

Aerosmith begint dit weekend aan nieuw album

  1. Nieuwschevron right
  2. Aerosmith begint dit weekend aan nieuw album
Bandruzies zijn goed voor de creativiteit, zegt zanger Steven Tyler. Dat verklaart waarom ze dit weekend aan een nieuw album beginnen. Ruzies genoeg in de band.

Plannen voor een nieuw album hadden de mannen van Aerosmith al langer. Door ruzies en missende bandleden bleef het bij plannen, maar volgens frontman Tyler gaan ze dit weekend over tot actie. Dan gaan ze beginnen aan de opvolger van Honkin’ On Bobo uit 2004.

Ruzie

Tussen Tyler en gitarist Joe Perry zit het sinds Tylers afkickperiode in 2009 niet zo goed. Ze hadden toen flinke ruzie toen Tyler aankondigde dat hij de band wilde verlaten en solo verder wilde gaan. Solo ging hij niet, maar op het moment zit Tyler wel nog in de jury van American Idol. Of ze inmiddels weer door een deur kunnen, is de vraag. Tot voor kort was Tyler zijn gitarist nog kwijt. Hij kon hem niet te pakken krijgen.

Eerste stappen

Toch beweert de zanger dat dit weekend de eerste stappen voor een nieuw album gezet worden. “We zijn aan het schijven. Ik weet dat Joe al wat heeft, en ik heb een aantal nummers die ik gescheven heb voor mijn solo werk en/of voor Aerosmith.” Hij voegt er nog aan toe dat ze zaterdag als band samen gaan schrijven.

Bandhuwelijk

Over de ruzies zegt Tyler dat het net als in een huwelijk is. En bij alle goede huwelijken komen ruzies voor. Hij kijkt dan ook uit naar de ergste ruzie ooit, omdat daar dan het beste album en de beste tour uit komen.

Ster advertentie
Ster advertentie