3FM nieuws

Wat is er ooit gebeurd met hiphopgroep Osdorp Posse?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is er ooit gebeurd met hiphopgroep Osdorp Posse?

Bandje, besta je nog? Dat is de vraag waar de middagshow van Barend & Benner elke week antwoord op zoekt. Dit keer is de vraag: wat is er ooit gebeurd met de Nederlandse hiphopgroep Osdorp Posse? Frontman Def P brengt ons terug naar de originele Amsterdamse taal.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voorvaders

Als Osdorp Posse waren ze de eerste Nederlandse hiphopgroep die in hun eigen taal gingen rappen en dit ook op cd deden. Ze worden gezien als de voorvaders van de Nederlandstalige hiphop. Def P is zelf met dit idee gekomen. Hij had veel familie in Amerika en liet daar engelstalige demo's horen, maar pas toen hij Nederlandse rap liet horen vonden ze dat beter. "De tofste manier om te doen, is als het dichtbij staat."

Osdorp Posse heeft veel opgetreden. In de jaren 90 stonden ze op alle grote festivals. Maar ook zelf als Def P heeft hij 35 jaar door het land getourd. "Zoals je misschien aan m'n stem kunt horen, die nu permanent naar de klote is." Hij heeft nog van alles geprobeerd om zijn stem te redden, maar niets hielp.

Bandje besta je nog?

Osdorp Posse is als groep in 2009 gestopt en daar zal het ook bij blijven, maar Def P treedt zelf wel nog op als rapper. "Ik ben nog een klein setje optredens aan het geven, als een soort afscheidsfeestjes." Daarna gaat Def P zich fulltime met schilderen bezig houden. Dit was altijd al een droom, maar dit heeft hij destijds op een laag pitje gezet.

Ster advertentie
Ster advertentie