3FM nieuws

Album Black Friday van Tom Odell eindelijk uitgekomen

  1. Nieuwschevron right
  2. Album Black Friday van Tom Odell eindelijk uitgekomen

Weet je nog, iets minder dan zes weken terug stond Tom Odell voor duizenden mensen te spelen bij het Glazen Huis in Nijmegen. Ook het nummer 'Black Friday' speelde hij daar als voorbode voor het gelijknamige album en die kun je nu eindelijk luisteren!

Stukje geschiedenis

Tom ken je natuurlijk van zijn wereldhit 'Another Love'. Lily Allen heeft hem ontdekt en met haar connecties geholpen naar platenlabel Columbia. Zijn megahit gaat over het hebben van een nieuwe relatie, maar het niet kunnen stoppen met denken aan de vorige.

In 2012 was het al een hit, maar tien jaar later gebeurde dat weer door TikTok. Door de invasie van Rusland in Oekraïne hebben heel veel Oekraïners er video's meegemaakt. Vooral op de tekst: "I wanna kiss you, make you feel alright. I'm just so tired to share my nights. I wanna cry and I wanna love, but all my tears have been used up." In amper twee jaar scoort hij er twee miljard extra streams bij.

Zo, weer wat feiten over Tom Odell waarmee je vanavond zeker weten de pubquiz in je favoriete kroeg kunt winnen.

Melancholie op je vrijdag

Nu is Tom Odell terug met een nieuwe plaat Black Friday. Hierop schuwt hij niet om te zwaaien met complete orkesten en sombere gedachten. Perfecte muziek om bij op de bank te kruipen met een Winter Glow-thee'tje en een kleedje.

Alhoewel, die smaak thee is misschien te cliché. Tom heeft namelijk een prachtig album opgeleverd dat super eerlijk en minimalistisch is. Bij veel momenten heb je het idee alsof je bij hem in zijn woonkamer zit, alles klinkt niet te perfect en dat is heel charmant. Een beetje alsof je weer in Nijmegen op de Grote Markt staat en hem op twee meter afstand ziet spelen, als je daarvoor het geluk hebt gehad.

Luister de plaat hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bekijk zijn optreden bij het Glazen Huis hier terug.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie