3FM nieuws

Badlands van Halsey is 3FM Album van de Week

  1. Nieuwschevron right
  2. Badlands van Halsey is 3FM Album van de Week

Meestal is Washington het eindstation voor mensen die de wereld willen regeren, maar Halsey gebruikte de stad slechts als startpunt. Een chick met een missie!

De 21-jarige Halsey is niet te stoppen. Voor het uitbrengen van haar debuutalbum Badlands had de zangeres al een enorme online fanbase en die is er sinds de release zéker niet kleiner op geworden.

Metaforen

Met 'New Americana' scoorde Ashley Frangipane in oktober al een 3FM Megahit. In deze track zingt ze over de generatie van nu, maar het album Badlands heeft een breder thema. Badlands is een fictieve samenleving die zijn beste tijd wel heeft gehad: Halsey stelt het zich voor als een verschrikkelijke stad, post-apocalyptisch, omrand door woestijn. Niet echt een prettige plek dus.

Met deze titel als basis begon ze met het schrijven van haar nummers. Tijdens dit proces merkte ze waar de inspiratie voor Badlands eigenlijk vandaan komt:

"It was all a metaphor for a mental state, and that realization was so therapeutic for me. The songs on Badlands used to be my little escape, and now I hope it can be everybody elses."

On the road

Ze verzorgde al het voorprogramma tijdens de Noord-Amerikaanse tour van Imagine Dragons, maar nu zit Halsey zelf middenin een eigen tour. Ze is in 2016 begonnen in Australië, maar komt daarna richting het Europese vasteland. Haar live zien wordt lastig, want de kaartjes voor haar concert in de Melkweg waren binnen enkele minuten keihard uitverkocht. Gelukkig kun je via Spotify en Deezer optimaal genieten van Badlands:

Check Badlands via Spotify:

Check Badlands via Deezer:

Ster advertentie
Ster advertentie