3FM nieuws

Minister-president Mark Rutte in de studio bij Giel

  1. Nieuwschevron right
  2. Minister-president Mark Rutte in de studio bij Giel

Mark Rutte schoof op de ochtend van de gemeenteraadsverkiezingen (19 maart) aan in de studio voor een bakkie koffie en een goed gesprek met Giel.

Minister-president Mark Rutte kwam op de ochtend van de gemeenteraadsverkiezingen (woensdag 19 maart) langs bij Giel. En niet alleen Giel mocht Mark ondervragen, ook luisteraars van 3FM kregen de kans om wat te zeggen of te vragen. En dat leverde mooie momenten op!

Minister-president Rutte over de gemeenteraadsverkiezingen

Eigenlijk heeft Mark Rutte op de dag van de gemeenteraadsverkiezingen maar een missie: zoveel mogelijk mensen naar de stembus krijgen! "Minder dan de helft is niet genoeg. We hebben allemaal kiesrecht, en wij regeren het land samen. Richting de 2/3 is mooier", aldus Rutte.

Giel vindt al die achterliggende gedachtes van de verschillende partijen maar een beetje abstract. Leuke termen, maar wat bedoelen die politici nou eigenlijk? Giel liet luisteraars een aantal pittige vragen stellen aan de minister-president.

Gaat onze minister-president naar de sportschool?

Mark Rutte kan goed vertellen over politiek gerelateerde onderwerpen. Dat weten we. Maar we zijn ook nieuwsgierig naar de doodgewone man achter onze minister-president. Dus wat eet hij voor ontbijt? Gaat hij naar de spotschool om een beetje in shape te blijven? En hoe zit het met de gezichtsbeharing van Mark Rutte?

Oh, en nog een leuk weetje: wist je dat Mark Rutte de sterren van de hemel speelt op de piano?

"Pak je paspoort en stem!"

Giel twijfelt nog een beetje of hij gaat stemmen. Hij vroeg Mark Rutte om hem te overtuigen. En zo geschiedde:

Coen en Sander bellen met lijsttrekker Alexander Pechtold van D66

Coen en Sander belden een dag eerder (18 maart) met Alexander Pechtold, lijsttrekker van D66. De officiële slogan van de partij is: "Nu, vooruit!". Lekker optimistisch na al dat gezeur over de economie. Maar er heerst enige verwarring over de slogan van D66. Met name Sander komt er niet helemaal uit.

Welke lokale politicus zet zich het meest in voor popmuziek?

Welke lokale politicus spande zich het meeste in voor de popmuziek? Die vraag stelde 3voor12 in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. De reacties wezen duidelijk richting twee politici: Querien Velter (SP Rotterdam) en Marjo Frenk (GroenLinks Tilburg).

>> Lees hier het interview van 3voor12 met Querien Velter en Marjo Frenk

Ster advertentie
Ster advertentie