3FM nieuws

Dit is waarom je het nieuwe album van Troye Sivan moet luisteren

foto: Terrence 0'Connorfoto: Terrence 0'Connor
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit is waarom je het nieuwe album van Troye Sivan moet luisteren

Vandaag is het nieuwe album van Troye Sivan Something To Give Each Other uitgekomen. Na afgelopen zomer dé zomerhit gescoord te hebben met 'Rush' is nu eindelijk ook het album uit. En het is *chef's kiss*.

Something To Give Each Other

Leadsingle 'Rush' dat in juli dit jaar is uitgekomen was perfect getimed. Het was een van de zomerhits van dit jaar en je hoorde hem overal. Troye heeft de lat dus aardig hoog gelegd voor dit album, maar heeft hij het ook kunnen waarmaken?

Troye Sivan's laatste album Bloom kwam 5 jaar geleden uit, Troye vertelde ook dat hij 5 jaar is bezig geweest met dit album. Op Instagram schreef hij "This album is my something to give you - a kiss on a dancefloor, a date turned into a weekend, a crush, a winter, a summer. Party after party, after party after after party. Heartbreak, freedom. Community, sisterhood, friendship. All that." En hij maakt dit waar, volgens The Guardian is dit Troye Sivan op zijn best.

Het bevrijdende gevoel waar Troye het vaak over heeft in de liedjes op dit album is duidelijk terug te horen. Het dansend de zon op zien komen na een wilde nacht en het willen voelen van euforie met die ene persoon. In 'One Of Your Girls' beschrijft Troye het stiekem verlangen naar die ene jongen die geen interesse heeft. "Give me a call if you ever get lonely. I'll be like one of your girls or your homies."

Maar voor wie Troye Sivan al langer kent weet dat hij een zwakte heeft voor ballads en die zijn op dit album ook weer te vinden met “What’s The Time Where You Are?” en "Still Got It". Dit album voelt als thuiskomen voor Troye Sivan, het lijkt alsof hij zichzelf helemaal heeft gevonden op dit album.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Troye Sivan

Troye begon ooit op YouTube waar hij toen nog alleen Youtuber was. In 2012 begon die met het uitbrengen van muziek. In 2014 kwam zijn EP TRXYE uit wat in die tijd echt een hit was op Tumblr. Een aantal jaar later bracht hij zijn debuutalbum Blue Neighbourhood uit wat echt de kickstart van zijn carriere heeft gemaakt. Inmiddels is hij een "king" in de LGBTQ+ scene en heeft hij al talloze hits op zijn naam.

Ster advertentie
Ster advertentie