3FM nieuws

Nieuwe EP Yori Swart uit op 29 maart

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe EP Yori Swart uit op 29 maart

De EP Weigh In Weigh Out van oud-Serious Talent Yori Swart komt op 29 maart uit. Beluister de EP hier alvast.

Singer-songwriter Yori Swart brengt op vrijdag 29 maart 2013 nieuw solo werk uit. De EP getiteld Weigh In Weigh Out bevat zeven nieuwe nummers en een opnieuw opgenomen track afkomstig van haar debuutalbum, allemaal geschreven tijdens haar club- en festivaltour van vorig jaar.

Yori Swart uitgeroepen tot 3FM Serious Talent

Yori Swart wordt begin 2012 benoemd tot tot 3FM Serious Talent en haar debuutalbum wordt uitgeroepen tot 3FM Album van de Week. Binnen een jaar speelt zij met haar band meer dan tachtig shows, waaronder optredens in Paradiso, Tivoli en Rotown, op Oerol, de 3FM Awards, en in Denemarken en Vietnam.

Yori Swart over Weigh In Weigh Out

Yori Swart over Weigh In Weigh Out: "Ik liep al een tijdje met deze nummers onder mijn arm en ik voelde dat dit het beste moment was om ze op te nemen en gelijk uit te brengen. Deze acht liedjes zijn perfect voor dit akoestische plaatje dat dankzij de release op vinyl precies zo warm klinkt zoals we het hebben opgenomen in de Ardennen"

"Kleine liedjes, rauw, live, akoestisch, en speciaal"

"Na drie jaar non-stop op tour te zijn geweest en na het uitbrengen van mijn debuutalbum, wilde ik even een andere richting op. Meer roots, folk en blues. Ik met mijn gitaar en een aantal bevriende gastmuzikanten. En dat heb ik vastgelegd op Weigh In Weigh Out: kleine liedjes, rauw, live, akoestisch, en speciaal."

Buitenland lonkt voor oud-Serious Talent Yori Swart

Stilzitten nu deze EP is afgerond, is er voor Yori niet bij: "Deze EP is de overstap van mijn debuutalbum naar een nieuw album waar ik komende zomer en in het najaar aan ga werken. Het buitenland lonkt enorm om inspiratie op te doen, en ik heb inmiddels contact met een paar artiesten daar met wie ik graag wil samenwerken."

Beluister Weigh In Weigh Out op 3voor12 Luisterpaal

De EP Weigh In Weigh Out is vanaf vrijdag 29 maart behalve digitaal ook in de betere platenzaak verkrijgbaar als gelimiteerde oplage op vinyl. Benieuwd hoe hij klinkt? Beluister de EP hier alvast:

Ster advertentie
Ster advertentie