3FM nieuws

Geen nieuw Adele-album dit jaar

  1. Nieuwschevron right
  2. Geen nieuw Adele-album dit jaar

Pijnlijk, pijnlijk. Er verschijnt dit jaar tóch geen nieuw studioalbum van Adele. Dat heeft de platenmaatschappij van de Britse zangeres laten weten.

Foto: 3FM

Volgens fans zou Adele nog dit jaar een derde studioalbum uitbrengen. Maar nee, dat gaat niet gebeuren. XL Recordings, het label waar Adele bij zit, heeft het gerucht de wereld uit geholpen. "'There will not be a further new release by Adele during 2014". Zo, dus dat.

Geen nieuw album

De geruchten kwamen mede tot stand door een post van de zangeres zelf. Adele schreef op 4 mei, de dag dat ze 26 jaar werd: "Bye bye 25... See you again later in the year x". Men dacht met dit bericht dat we later dit jaar een opvolger van succesalbum 21 konden verwachten. Maar een financieel rapport van het label van Adele zou aangeven dat er geen plannen zijn om een nieuw album van de zangeres uit te brengen. Althans, niet dit jaar!

Ryan Tedder, Phil Collins en Wiz Khalifa

De verhalen werden aangewakkerd door Ryan Tedder, de frontman van One Republic. Hij liet weten dat hij met Adele werkte aan een nieuw album. Daarnaast claimde Phil Collins dat hij nieuwe liedjes schreef voor haar. En Wiz Khalifa gaf aan dat zijn plannen om de studio in te duiken met de Britse zangeres waren geannuleerd. Best logisch dus dat fans dachten dat er een nieuw album zou komen.

Foto: Ben Houdijk

Niet eerder verschenen liedjes

Er verschenen begin september wel twee niet eerder verschenen liedjes van Adele. 'You'll Never See Me Again' en 'Never Gonna Leave You' plopten zondag 31 augustus online. Máár deze songs hadden niks te maken met een nieuw album. Deze nummers zijn jaren eerder al opgenomen, in 2010 om precies te zijn. De nummers waren niet mooi, leuk of goed genoeg voor haar tweede studioalbum 21.

Adele - 'Rumour Has It'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie