3FM nieuws

Alabama Shakes gevraagd voor X Factor

  1. Nieuwschevron right
  2. Alabama Shakes gevraagd voor X Factor

De Amerikaanse X Factor heeft Alabama Shakes meerdere malen uitgenodigd om als kandidaat mee te doen aan het programma.

Voordat Alabama Shakes tekende bij hun huidige platenlabel Rough Trade Records is de band meerdere malen gevraagd om mee te doen aan de X Factor. De organisatie van het talentenjachtprogramma wilde de band dolgraag op het podium hebben, maar Alabama Shakes weigerde, vertelde frontvrouw Brittany Howards aan de Britse krant The Independent.

X Factor jaagde op Alabama Shakes

Toen de X Factor over Alabama Shakes hoorde, benaderde de organisatie de band via de mail. "Ze begonnen ons e-mails te sturen, maar die kwamen terecht in mijn spambox," laat de zangeres aan de Britse krant weten. De X Factor gaf niet op. "Op een dag belde iemand van de organisatie om opnieuw te vragen of we mee wilden doen. Ik zei dat we dat niet wilden. De vrouw was verbaasd en vroeg of ik het zeker wist. Ik zei: 'Ja, ik weet het zeker. Ik ben op het moment namelijk met iets anders bezig waar ik in geloof.' De vrouw kon haar oren niet geloven," aldus Brittany.

Alabama Shakes vindt X Factor niks

De Amerikaanse soul- en rockband heeft sowieso geen hoge pet op van de X Factor. Brittany kan zich opwinden over het feit dat je het podium op wordt gestuurd en wordt aangegaapt door de jury. "Na je optreden word je geliefd of gehaat. Voor jou is het een belangrijk moment, maar het maakt de jury allemaal geen donder uit," aldus de zangeres.

Alabama Shakes - 'Always Alright'

Check hieronder het nieuwste nummer 'Always Alright' van de Alabama Shakes. Het liedje is opgenomen voor de soundtrack van de film Silver Linings Playbook. Alt-J nam ook al een nummer op voor de soundtrack van de film.

Ster advertentie
Ster advertentie