3FM nieuws

Een festival speciaal voor doven en slechthorenden

  1. Nieuwschevron right
  2. Een festival speciaal voor doven en slechthorenden

In Utrecht is er een festival georganiseerd voor doven en slechthorenden. Het festival heet Sencity en vindt plaats in TivoliVredenburg. Sander sprak met bezoeker Robert van der Vijver. Hij is slechthorend en superblij dat er een festival is dat daar rekening mee houdt.

Ondersteund door live tolken en ondertitelaars kwam Robert bij Sander in de studio. Voor hem is het eigenlijk helemaal niet zo prettig om naar feestjes te gaan: "Het is voor mij best wel vermoeiend. Door m'n zender wordt dat alleen maar sterker. Als ik thuiskom, ben ik vaak helemaal kapot. Dus dat er nu een speciaal festival is, is echt te gek!"

Video niet beschikbaar

Doven en slechthorenden kunnen ook van muziek genieten via andere zintuigen. Er zijn allemaal speciale technieken om de trillingen op andere manieren te voelen. Robert legt uit hoe dat precies gaat:

Video niet beschikbaar

Tolk

Door een doventolk kunnen doven en slechthorenden ook genieten van concerten. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? 3FM ging een avond mee met muziektolken Anouk en Mirjam, die het concert van Chef'Special in de AFAS Live vertaalden voor twee fans. Lees het hier!

Ster advertentie
Ster advertentie