3FM nieuws

Wie is het genie achter de soundtrack van Euphoria?

foto: Euphoria Still
  1. Nieuwschevron right
  2. Wie is het genie achter de soundtrack van Euphoria?

Gisteren lanceerde HBO Max eindelijk in Nederland, en dit betekent voor velen maar één ding: eindelijk Euphoria kijken. Je hebt de volledige verhaallijn waarschijnlijk al meegekregen via sociale media, waar de hele wereld al maanden geobsedeerd is. Maar mocht je de spoilers toch hebben weten te ontwijken - wat zeer knap zou zijn - start dan nu met bingen en join de wereld in deze obsessie.

De serie bestaat uit 2 seizoenen en het is al bevestigd dat hier nog een derde bij gaat komen. Naast de sterrencast en spraakmakende scenes die onderwerpen als drugs, seks, jaloezie, vriendschap en liefde raken in een messy high school setting, wordt ook vol lof gesproken over de steengoede muziek die te horen is in de serie.

Labrinth

Het brein achter deze muziek is Labrinth. Een artiest die moeilijk in een genre te stoppen is, maar misschien ken je hem van nummers als 'Jealous' en 'Beneath Your Beautiful'. Hij laat zich doorgaans inspireren door jazz, R&B, hip-hop and gospel music.

De manager van de artiest was bevriend met Sam, de bedenker van de serie, en liet een aantal nummers van Labrinth's nieuwe album horen. Toen Sam de muziek hoorde was hij meteen verkocht en vroeg de zanger om de volledige serie te voorzien van muziek. Zo maakte Labrinth de score voor de serie, dit is een soort album met achtergrond muziek speciaal gemaakt voor een film of serie. Hiervoor schreef, zong en speelde hij de muziek in. Om alvast goed in de Euphoria-sfeer te komen, check je zijn muziek voor de serie hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Labrinth's soul en synth combinatie die te horen is in Euphoria is uniek binnen de wereld van popmuziek. Met de vele rauwe emoties en hoogte- en dieptepunten die de serie laat zien, weet Labrinth op perfecte wijze dit te ondersteunen met zijn muziek. Volgens Labrinth is de muziek die we horen op de Euphoria-soundtrack volledig op zijn instinct gemaakt. Hoewel zijn productiewerk minimaal is, zijn de resultaten buitenaards en perfect in het overbrengen van de sterke emoties.

En TikTok zag dat het goed was

Ook TikTok staat sinds de komst van de serie bol met video's van fans. De nummers van Labrinth die je in Euphoria hoort, zijn een eigen leven gaan leiden op het social mediaplatform. Zo is het nummer 'Still Don't Know My Name' voor maar liefst 1,4 miljoen TikTok video's gebruikt. Fans van de serie gebruikte het nummer vooral onder video's waar ze zich op bed lieten vallen met make-up geïnspireerd door de serie.

Check hier een compilatie:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Daarnaast werden nummers als 'Formula' en 'All For Us' meer dan 200 miljoen keer gestreamd via Spotify. Deze nummers zijn dan ook niet meer weg te denken uit menig mensen hun afspeellijst. Ben jij klaar voor je nieuwe favoriete serie en bijbehorende soundtrack? Veel kijkplezier!

Ster advertentie
Ster advertentie