3FM nieuws

The Black Keys werken aan nieuw album

  1. Nieuwschevron right
  2. The Black Keys werken aan nieuw album

Dan Auerbach en Patrick Carney zijn al de studio in geweest om aan de opvolger van 'El Camino' te werken.

Zanger en gitarist Dan Auerbach van The Black Keys vertelde Rolling Stone magazine dat Patrick en hij begonnen zijn aan album nummer acht. Het duo heeft in juli al de een week in de studio gezeten. Het was niet de meest gefocuste studiosessie aldus Auerbach, maar het begin is gemaakt.

The Black Keys druk met touren

Dan en Patrick gaan begin volgend jaar (2013) verder met het album. Eerder hebben ze ook echt geen tijd, tot en met half december staan ze bijna elke dag op het podium. Auerbach: "We might not finish it until March since we have to tour so much, but we'll see."

Dan Auerbach: 'We never know what's going to happen'

Auerbach kan nog niet zeggen welke kant het album op gaat qua sound. "We never know what's going to happen. We don't talk about it. We don't plan it. We start recording, and then all of a sudden it starts to take shape and we have an idea." Hij omschrijft hun albums als een "snapshot of a moment in time. We like to let them be like that…Sort of a spontaneous thing."

The Black Keys naar Nederland

Het duo speelt de komende maanden over heel de wereld. Tijdens het Europese deel van de tour doen ze ook ons land aan. Ze staan op 3 december in het Amsterdamse Ziggo Dome. The Maccabees verzorgen hun voorprogramma.

Ster advertentie
Ster advertentie