3FM nieuws

Pharrell bedankt Nederland voor succes 'Happy'

  1. Nieuwschevron right
  2. Pharrell bedankt Nederland voor succes 'Happy'

Na een veelbesproken optreden op North Sea Jazz eerder dit jaar keerde Pharrell Williams dinsdagavond terug in Nederland. Was je erbij? Hoe was het?

Fotograaf: Bullet-Ray

Bedankt voor het succes van 'Happy'

Op de dag van het optreden vertelde Pharrell aan tafel bij Humberto Tan dat Nederland ("This thing started to happen in this place called Amsterdam", zoals hij het zelf noemde) de eerste plek was waar er iets gebeurde rondom 'Happy'. Dat 3FM daar een rol in heeft gespeeld, bleek wel toen hij backstage in de Ziggo Dome een ontmoeting had met de muziekredactie van de zender.

Hij richtte in een video het woord tot drie kinderen, die hun vader tijdens een autorit op vakantie gek hadden gezeurd om het nummer dat ze hadden gehoord in de film Despicable Me 2. En laat die vader nou net bij 3FM werken... 'Happy' werd daarna uitgeroepen tot 3FM Megahit en de rest is geschiedenis.

Pharrell in de Ziggo Dome

Met het einde van zijn The Dear Girl Tour in zicht, deed Pharrell op 23 september de Ziggo Dome in Amsterdam aan voor een 3FM Presents concert. Op 9 oktober is de eindstreep bereikt, als hij in Manchester de laatste noten laat klinken en hij weer de studio in kan duiken voor nieuw materiaal. De muzikale duizendpoot zit nooit stil en dus zal het niet lang duren voor we weer van hem horen.

Zijn bewogen jaar, waarin zijn internationale zomerhit 'Happy' uit 2013 nog lang nagalmde in de hitlijsten en zijn samenwerking met Robin Thicke ook niet onopgemerkt voorbij ging, werd dinsdagavond beloond met applaus voor de grootmeester van de beats.

N.E.R.D. hits, eigen nummers of songs die hij voor andere gecomponeerd heeft, ze kwamen allemaal in sneltreinvaart voorbij. 3FM prijswinnaars waren erbij aanwezig en ook 3FM huisfotograaf Bullet-Ray was erbij om foto's te maken van de hitmachine Pharrell Williams:

Was jij er ook? Hoe vond je het concert?

Ster advertentie
Ster advertentie