3FM nieuws

Glass Animals op Lowlands: "Music is a medicine for everything"

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Glass Animals op Lowlands: "Music is a medicine for everything"

Zaterdagmiddag liet Glass Animals de temperaturen van de Alpha stijgen op Lowlands met een zonnige, dromerige en catchy set. Vlak voor het optreden, sprak Sophie met Dave Bayley, frontman en mastermind achter de band.

Groeispurt

In 2017 stond de band ook al op Lowlands, toen nog in de India. Inmiddels is de groep gepromoveerd naar de Alpha. De band heeft namelijk een ongelofelijke groeispurt gemaakt tijdens de pandemie. In deze periode brachten ze namelijk hun laatste album Dreamland uit, waar onder andere de gigantische knaller 'Heat Waves' opstaat.

Music as medicine

Al werd het album een groot succes, en heeft het mede geholpen om de band bij het grote publiek op de kaart te zetten, toch raadt Dave het niet aan op een album uit te brengen tijdens een pandemie. Voornamelijk omdat je niet gezamenlijk kan genieten van het werk dat je als artiest uitbrengt: "It feels like releasing an album without legs, it's just out there but you can't enjoy it collectively."

Het collectief genieten van muziek, samen met het publiek, zorgt voor de adrenalinekick wat volgens Dave fungeert als het medicijn tegen wat dan ook. Dus daar is nu eindelijk de periode aangebroken voor de band om het werk live uit te voeren voor publiek. En dat doen ze dan ook flink! In de afgelopen weken stond Glass Animals in Australië, Canada, Europa, Noord-Amerika, en nog een flink tourschema op de planning.

Check het hele gesprek:

3FM x Lowlands

Ook dit jaar heeft 3FM uitgebreid verslag gedaan van Lowlands. Benieuwd naar de hoogtepunten? Check hier het overzicht van exclusieve intieme sessies, interviews en optredens.

Ster advertentie
Ster advertentie