3FM nieuws

Roxette back together

  1. Nieuwschevron right
  2. Roxette back together
Ze zijn weer terug van weggeweest: Roxette. Voor het eerst sinds 2001 klimt het Zweedse popduo weer op het podium.In oktober is een korte tour door Europa het startsein van hun comeback. Uiteraard komen tijdens de optredens alle grote hits van vroeger langs. Roxette heeft haar doorbraak in the 80's natuurlijk te danken aan nummers als 'It must have been love' en 'The look'.

Europa tour

Per Gessle en Marie Fredriksson verrassen als eerst Antwerpen met een optreden tijdens het rondtoerende festival Night of the Proms. De twee toeren mee met het festival en zullen ook hun gezicht laten zien in Nederland en Duitsland.

One Wish

De twee bandleden hebben in de rustperiode van Roxette niet helemaal stilgezeten. Zo kwam Fredriksson in 2004 met het soloalbum One Wish op de proppen. Ook werd de twintigste verjaardag van Roxette uitbundig gevierd met een nieuwe single en in 2007 kwam de single ‘Reveal’ uit. Marie heeft zelfs nog opgetreden tijdens een kerstshow eind vorig jaar, terwijl Gessle druk bezig was met het volbrengen van zijn nieuwe album Party Crasher.

Ziekte

Roxette moest begin 2000 stoppen met optreden, vanwege de ziekte van de zangeres. Er werd een hersentumor bij Fredriksson vastgesteld. Gelukkig ging in 2002 het zonnetje weer voor haar schijnen, want na een succesvolle operatie bleek ze volledig genezen te zijn.


>> Lees hier meer over Roxette
Ster advertentie
Ster advertentie