3FM nieuws

Gelegenheidsproject Lorrainville live bij Giel

  1. Nieuwschevron right
  2. Gelegenheidsproject Lorrainville live bij Giel

Lorrainville ontstond vanuit het facebook-spelletje Make your own album cover. De band speelt donderdag live bij Giel.

Facebook startte begin 2011 het online-spelletje Make your own album cover. En de album cover van producer Guido Aalbers kreeg zoveel reacties dat een groep muzikanten besloot om van deze niet bestaande band en album een wel bestaande band en album te maken. Zo is de band Lorrainville vanuit een album cover geboren.

You May Never Know What Happines Is

Het bijbehorende album You May Never Know What Happines Is verscheen in november 2011. Geïnspireerd door de cover is het album een melancholische singer-songwriter-plaat geworden waarop invloeden van onder andere Ryan Adams hoorbaar zijn.

Lorrainville 8 december live bij Giel

Giel had een hele reeks bekende gezichten te gast die ochtend, o.a. Bertolf op steelguitar, zangeres Anneke van Giersbergen en Peter Slager van Blof, hebben zich bij Lorrainville gevoegd. Het is uniek dat ze met zo velen waren bij Giel, want ze zijn allemaal ook druk met hun eigen bands en projecten. Daarom hadden ze ook maar een optreden op de planning, in Zwolle, maar ze maakten voor Giel nog een uitzondering.

Lorrainville - 'Lost'

'Skinny Love' door Lorrainville

‘Skinny Love’ is al heel veel gecoverd bij Giel, maar nog nooit door zoveel zangvogeltjes tegelijk! ‘Skinny Love’ - live door Lorrainville:

Ster advertentie
Ster advertentie