3FM nieuws

Heb je 'Get Out' van CHVRCHES al gehoord?

  1. Nieuwschevron right
  2. Heb je 'Get Out' van CHVRCHES al gehoord?

CHVRCHES heeft een nieuwe track: 'Get Out'. De schotse synth-pop groep heeft het hiermee voor elkaar gekregen om een enorm aanstekelijk popliedje te maken dat je gegarandeerd nog vaak op de radio gaat horen de komende weken.

'Get Out'

De track is afkomstig van het derde album van de groep, Love Is Dead, en het is de eerste single van de CHVRCHES in twee jaar. Eerlijk is eerlijk, wij zijn blij dat ze weer terug zijn. Na het tweede album besloot de groep terug te gaan naar een kleine studio in New York om daar te gaan werken aan nummer drie.

De groep wilde dit album zo eerlijk mogelijk maken. Als het dan meer poppy zou worden, dan mocht het ook wel wat agressiever zijn. En die boodschap komt bij 'Get Out' natuurlijk goed naar voren! De groep heeft een heleboel dingen anders aangepakt dan voorheen, zo besloten ze ditmaal met producer Greg Kurstin te werken. Hierdoor werden ze als het ware gedwongen om hun oude stijltje aan te passen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Michiel is ook fan

3FM-dj Michiel Veenstra draaide de track al behoorlijk vaak in zijn show. "Deze band is al jaren een favoriet van me. Toen gitaren nog hoogtij vierden waren deze drie al bezig de wereld te laten zien hoe het zonder snaren kan. Van een achteraf zaaltje op SXSW in Texas tot een grote Lowlands-tent, live heb ik er altijd van genoten. Deze nieuwe single is misschien wel de meest catchy die ze ooit hebben gemaakt, dat ligt waarschijnlijk aan de hulp van Greg Kurstin die ook eerder Adele al aan hits hielp."

Over CHVRCHES

Chvrches (je spreekt het uit als Churches) is een Schotse elektronische band bestaande uit Lauren Mayberry, Iain Cook en Martin Doherty. Voor het trio samen kwam, zong Lauren Mayberry bij Blue Sky Archives, was Iain Cook lid van de band Aereogramme en The Unwinding Hourse. Martin Doherty trad op met The Twilight Sad.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie