3FM nieuws

3voor12: hoe laat je je pillen testen op ADE?

  1. Nieuwschevron right
  2. 3voor12: hoe laat je je pillen testen op ADE?

Slapen is voor afhakers, dus 3voor12 is vijf dagen lang, 24 uur per dag op Amsterdam Dance Event. Vandaag laten we onze pillen testen bij Jellinek.

(Foto: Ben Houdijk)

Laat je pillen testen bij Jellinek… maar hoe werkt dat?

Veel aandacht voor drugsvoorlichting deze editie van ADE, met grote nadruk op risicobeperking. Jellinek opent tijdens het festival bijvoorbeeld een tijdelijke (snel)testlocatie aan de Keizersgracht 572. Feestgangers kunnen daar anoniem hun drugs laten testen. Maar hoe gaat zoiets nou in zijn werk? 3voor12 nam er een kijkje, en ging ook naar een tamelijk verhit debat: hebben we een drugsprobleem?

"Gelukkig zijn de meeste mensen in het uitgaan volwassen, verstandige mensen. Het is je eigen verantwoordelijkheid: denk na voordat je iets neemt. De discussie over een eventuele terugkeer van de pillentest op festivals is verder niet aan ons. Deze ADE-locatie is een testcase, en wordt straks uitgebreid geëvalueerd.”
- Judith Noijen (Jellinek)

Verder is het liveblog van 3voor12 van de vrijdag al weer in volle gang, met een dansklasje van DJ Jean en écht feesten op de Breakfast Club in Closure (mét gratis bananenbroodjes). Ook kun je de vele mooie reportages en interviews in 3voor12 Radio terugkijken, met onder andere meesterkok Kölsch, een goed gesprek met Ry X en Frank Wiedemann van Howling en de livesessie van freaky Griek Larry Gus.

Ster advertentie
Ster advertentie