3FM nieuws

Franse politica Le Pen woedend op Madonna

  1. Nieuwschevron right
  2. Franse politica Le Pen woedend op Madonna

Marine Le Pen, van de extreem rechtse partij Front National, is woedend omdat Madonna haar in haar nieuwe show vergelijkt met Hitler. Ook Marina's vader mengt zich in de discussie.

08-06-2012 UPDATE: Jean-Marie Le Pen, oud voorzitter van Front National en vader van Marine, heeft zich in de discussie rondom de controversiele video van Madonna gemengd. Hij vindt dat zijn dochter één miljoen dollar van de superster moet vragen als compensatie voor de imago schade die ze door de beelden heeft geleden. Dat meldt The Hollywood Reporter. Madonna heeft vooralsnog geen reactie gegeven om de kritieken van Marina en haar vader.

05-06-2012

Madonna is niet vies van een controversiële actie op z'n tijd. Ook op 53-jarige leeftijd gaat ze daar gewoon mee door. In haar nieuwste show zit een videoprojectie waarin ze Marine Le Pen vergelijkt met Hitler. Dat is niet in goede aarde gevallen bij de Franse politica, schrijft NRC. Die dreigt de superster aan te klagen, als ze de scène in de shows in Frankrijk laat zien.

Controversiële scène uit MDNA-tour

Madonna's wereldtour rondom de release van haar nieuwe album MDNA is 31 mei in de Israëlische stad Tel Aviv van start gegaan. Tijdens dat concert waren op een enorm groot scherm een aantal videoprojecties te zien. Met een van die scènes heeft ze de woede van Le Pen op haar hals gehaald. De scène begint met Madonna's hoofd dat langzaam verandert in verschillende personen, waaronder Sarah Palin, de Paus en Le Pen. Haar foto wordt meteen opgevolgd door een afbeelding van Hitler.

Le Pen reageert op actie Madonna

Le Pen haalde fel uit naar de Queen Of Pop, schrijft NRC: “Ze is een oude zangeres die niet meer weet wat ze moet doen om ervoor te zorgen dat mensen over haar praten. Als ze dat in Frankrijk doet, slepen we haar voor de rechter.” Madonna heeft zover bekend nog niet gereageerd op de aanval van Le Pen. Haar optreden in Frankrijk staat gepland voor 14 juli.

Bekijk de scène uit de nieuwe show van Madonna

Ster advertentie
Ster advertentie