3FM nieuws

Dave Matthews eert dode saxofonist

  1. Nieuwschevron right
  2. Dave Matthews eert dode saxofonist
Het nieuwe album Big Whiskey And The GrooGrux King van Dave Matthews Band, dat eerder deze maand uitkwam, is opgedragen aan het vorig jaar overleden bandlid LeRoi Moore.Tragisch einde
Het nieuwe album is het eerste na de tragische dood van saxofonist en mede-oprichter LeRoi Moore en bevat de laatste opnames die met hem zijn gemaakt. Hij overleed in augustus 2008 door een ongeluk op zijn boerderij, de band was toen halverwege het produceren van dit album.

De overige bandleden – Carter Beauford (drummer), Stefan Lessard (bassist), Dave Matthews (zanger, gitarist) en Boyd Tinsley (violist) – zijn begin 2009 weer samengekomen in een studio in New Orleans, LA om het album af te maken. Het album kwam eerder deze maand nog op nummer 1 binnen.

Niet verkloten
"Toen Roi stierf, was de hele band geschokt en bleven we achter met de vraag 'Wat doen we nu?'", vertelt Dave Matthews. "We wisten in ieder geval dat we het album af moesten maken waar hij al helemaal gek op was. Dus we gingen allemaal weer terug de studio in met de instelling 'We kunnen deze niet verkloten, want deze is een ode'".


Op 7 juli staat deze band in een uitverkochte Heineken Music Hall.

>> Meer over Dave Matthews Band
Ster advertentie
Ster advertentie