3FM nieuws

Nationale Coming Out Dag 2012

  1. Nieuwschevron right
  2. Nationale Coming Out Dag 2012

Zit je nog in de kast? Kom eruit! Het is vandaag Nationale Coming Out Dag! Giel belde met Johan Derksen en sprak met Paul Turner.

Een grote stap in het leven van veel mensen is het moment waarop je gaat vertellen dat je homoseksueel bent. Je coming out, zoals dat heet, gaat voor velen gepaard met drempelvrees. Nationale Coming Out Dag is in het leven geroepen om mensen ertoe te zetten om de schroom van zich af te gooien en uit de kast te komen.

Giel en Johan Derksen over Coming Out Dag

In de muziek is uitkomen voor je geaardheid geen enkel probleem, maar als profvoetballer heb je het vaak nog wat moeilijker. De KNVB heeft een plan gepresenteerd voor acceptatie van homoseksualiteit in de voetballerij. Giel peilde de mening van Johan Derksen over dit initiatief en die had daar het volgende over te zeggen:

Paul Turner te gast bij Giel

Wie kun je nou beter uitnodigen van Paul Turner op de Nationale Coming Out Dag? Giel nodigde hem uit in de studio. The Voice of Holland-ster kwam al uit de kast op de dat dat hij werd geboren. Check hieronder het gesprek tussen Giel en Paul Turner. Wat vind jij van een Nationale Coming Out Dag?

Ster advertentie
Ster advertentie