3FM nieuws

Niall Horan emotioneel op Pinkpop: "I just heard my album is #1"

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Niall Horan emotioneel op Pinkpop: "I just heard my album is #1"

De Ierse singer-songwriter bracht een week voor zijn show op Pinkpop zijn derde studio-album The Show uit. En vandaag vlak voor zijn optreden op het festival in Landgraaf, kreeg hij te horen dat hij in Nederland op nummer 1 staat. Wat resulteert in een zichtbaar geëmotioneerde Niall Horan op het podium waar hij de harten van Nederland verovert met zijn optreden.

De feiten

Voordat we naar de show gaan, zetten we eerst even de feiten op een rij. Het is vrijdag 16 juni, dag één van Pinkpop en Niall Horan wordt vanochtend eerst wakker met een 3FM Megahit voor zijn single 'Meltdown'. Eenmaal aangekomen op het festival verrast hij twee 3FM-luisteraars met een Meet & Greet en interviewt 3FM-dj Vera Siemons hem over de show. Dit interview zie je later terug op het YouTube-kanaal van 3FM.

Fans met borden

Zoals we inmiddels kennen van Harry Styles die onlangs 3 keer in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA stond, staan de eerste rijen vol met fans die zelfgemaakte borden in de lucht houden. Allemaal met de hoop dat Niall ze leest en de interactie met ze aangaat.

button arrow
button arrow
foto: Ben Houdijk

The show

Maar dan zijn show, ook wel The Show dus genoemd. Hij trapt af met 'Nice To Meet Ya' waarna hij direct doorstoomt met zijn grote hit van het afgelopen jaar 'Heaven'. En ook weer net als zijn ex-bandlid Harry Styles, knalt hij er een One Direction cover in met 'Story Of My Life'. Het is één van de hoogtepunten van de show, waarbij het hele publiek uit volle borst meezingt.

Maar het wordt de fans en Niall zelf echt even te veel wanneer hij het goede nieuws deelt dat hij vlak voor zijn show hoorde. Zijn album The Show staat sinds vandaag op nummer 1 in Nederland. "It's unbelievable that on the day that my album is number 1 in the Netherlands, I play a festival in the same country. Thank you so much."

button arrow
button arrow
foto: Ben Houdijk

Lees hier de recensie van 3voor12 over het optreden van Niall Horan.

3FM x Pinkpop 2023

Met 3FM sta je vooraan op Pinkpop! In het weekend van 16, 17 en 18 juni doet 3FM verslag van het festival in Landgraaf. We zenden optredens uit van o.a. Robbie Williams, Red Hot Chili Peppers en Queens Of The Stone Age. Ook doen 3FM en 3voor12 online verslag van het festival via 3fm.nl, maar ook Instagram, TikTok, Facebook, Twitter en YouTube.

Op NPO 3 doen Vera Siemons, Raven van Dorst en Eva Cleven verslag. Op zaterdag 17 juni
vanaf 22:15 en op zondag 18 juni vanaf 20:10 op NPO 3. Dit jaar is Pinkpop ook weer live te volgen op NPO 2 extra. Vanaf vrijdagmiddag (13:30 uur) tot zondagavond laat (01:00 uur) is daar een driedaags live-marathonverslag van Pinkpop 2023 te zien.

Ster advertentie
Ster advertentie