3FM nieuws

Drummer Nick Hodgson verlaat Kaiser Chiefs

  1. Nieuwschevron right
  2. Drummer Nick Hodgson verlaat Kaiser Chiefs

Kaiser Chiefs gaat door zonder drummer Nick Hodgson die besloten heeft om uit de Britse band te stappen.

Nick Hodgson heeft dinsdag (4 december) laten weten dat hij niet langer deel uit maakt van Kaiser Chiefs. Nick had een grote rol in de Kaiser Chiefs, hij was niet alleen drummer van het eerste uur, maar schreef ook (mee aan) alle liedjes.

Nick Hodgson 'I'm moving on'

Nick heeft 15 mooie jaren gehad bij de band, maar hij gaat zich nu richten op andere muzikale projecten en uitdagingen. Hij maakte het nieuws via twitter bekend. "I can confirm I have left Kaiser Chiefs after 15 spectacular years. I'm moving on. I wish the rest of the band the very best!" In een officiële statement op de bandsite voegt hij er nog aan toe dat het geen makkelijke beslissing was en dat hij er het dit jaar veel over heeft gepraat met de rest van de boys.

Kaiser Chiefs wensen Nick succes

Ook uit de tweets van zijn voormalige bandleden blijkt dat Nicks beslissing in goed overleg is gegaan en niet het gevolg is van onderlinge ruzie. Zanger Ricky Wilson liet in een reactie aan Nick weten dat de deur altijd voor hem open staat. "The door is on the latch and the key under the mat. X." Ook bassist Simon Rix reageerde op het nieuws. Hij wenste Nick het beste met zijn plannen. "good luck to @nickkaiserchief with his plans. i can exclusively confirm we will still be collaborating on pints in pubs."

Kaiser Chiefs gaat door

Het vertrek van Nick heeft geen gevolgen voor de toekomst van de band. Ricky Wilson: “We’ve all had a while to get used to it – we’ve got a bunch of shows next year and things are sounding great in the studio” Wie de drummer gaat vervangen is nog niet bekend.

Ster advertentie
Ster advertentie