3FM nieuws

Michael Jackson verkoopt Neverland

  1. Nieuwschevron right
  2. Michael Jackson verkoopt Neverland
Michael Jackson heeft zijn pretpark Neverland verkocht. De koper is een bedrijf waar Michael zelf mede-eigenaar van is.De zanger droeg het landgoed maandag over aan de besloten vennootschap Sycamore Valley Ranch Co., maakte een woordvoerder woensdag bekend.

Schuldeisers
Jackson had al langer moeite om zijn landgoed draaiende te houden. Hij was vorig jaar maar liefst 19,5 miljoen euro verschuldigd aan schuldeisers. Colony Capital redde Neverland toen van de ondergang door de leningen van de zanger over te nemen.

Het vastgoedbedrijf is eigendom van de miljardair Tom Barrack en heeft verschillende gebouwen in Las Vegas in bezit, waaronder het Las Vegas Hilton.

Dierentuin
Neverland heette Sycamore Valley Ranch toen Jackson het in 1988 kocht. Hij toverde het landgoed om in een miniatuurpretpark met een dierentuin, een reuzenrad, een achtbaan en andere attracties.

Op het toppunt van zijn populariteit nodigde Jackson duizenden kinderen uit om te komen spelen in het park, dat vernoemd is naar het sprookjesland van Peter Pan.

Kindermisbruik
Met de financiën van Jackson ging het bergafwaarts sinds 2003, toen de popster werd verdacht van kindermisbruik. Hij is niet meer gespot in Neverland sinds hij in 2005 door een jury werd vrijgesproken.

Verval
Recente luchtfoto's maken duidelijk dat het pretpark in staat van verval is geraakt.

Onduidelijk is nog wat er met de 1012 hectare gaat gebeuren die Neverland beslaat in Santa Barbara County, 193 kilometer ten noordwesten van Los Angeles.
Ster advertentie
Ster advertentie