3FM nieuws

Slaap een nachtje in het appartement van Kurt Cobain

  1. Nieuwschevron right
  2. Slaap een nachtje in het appartement van Kurt Cobain

Het appartement waar Nirvana-frontman Kurt Cobain begin jaren '90 woonde, is sinds kort te huur als vakantiestekje.

Kurts appartement

De nieuwe bioscoopdocumentaire over het leven van Kurt Cobain, Montage Of Heck, geeft je een bijzonder intieme inkijk in het leven van de getroubleerde zanger. Maar je kan nu nog een stap verder gaan: huur het appartement in Los Angeles waar Cobain en zijn geliefde Courtney Love een jaar woonden. De huidige eigenaar verhuurt de condo via AirBnB. Al voor €151 per nacht slaap je op dezelfde plek als waar Kurt Cobain ooit leefde (maar dan moet je er wel een maand blijven).

En dan?

Kurt woonde er dus maar een jaar. En op dat moment was Nirvana's meesterwerk Nevermind al uitgebracht. Dus de liedjes daarvoor zijn ook niet in het appartement geschreven. Maar volgens de eigenaar heeft het huis zeker veel waarde voor Nirvana-fans:

"At the time, Kurt was focused on song writing and his artwork, much of which was created in the apartment. He was particularly into painting during this time and even decorated the walls in the living room and bedroom. His favorite spot in the house: the bathtub. In it, he wrote the song "Heart-Shaped Box."

- Brandon (huiseigenaar)

Honden

Huiseigenaar Brandon heeft een hond, dus de kans dat je er nog een snufje Kurt terug gaat ruiken is minimaal. En je moet verplicht sociaal doen met Brandon, want die is er vaak ook nog gewoon. Maar toch: Kurt Cobain heeft er gewoond, geleefd en lief gehad. En dat maakt het een bijzonder appartement. Foto's en meer info vind je hier.

Ster advertentie
Ster advertentie