3FM nieuws

Uitslag: 3FM Festimeter 2023, de Oscars van de festivals!

  1. Nieuwschevron right
  2. Uitslag: 3FM Festimeter 2023, de Oscars van de festivals!

Het festivalseizoen van 2023 zit er weer op, en wat een onvergetelijke zomer was het! Maar wat maakt een festival echt speciaal? Bij NPO 3FM hebben we dit jaar de Festimeter in het leven geroepen, die je gerust de 'Oscars van de festivals' kunt noemen. Na flink wat stemmen hebben we de winnaars in zes verschillende categorieën bekendgemaakt.

1. Mooiste Zonsondergang: Best Kept Secret

Het prachtige Best Kept Secret festival, gehouden in het idyllische Hilvarenbeek, werd bekroond met de prijs voor de 'Mooiste Zonsondergang.' Het is geen verrassing voor degenen die dit festival hebben bezocht. Met zijn schilderachtige locatie aan het Beekse Bergen Safari Park biedt het festivalgangers de kans om te genieten van adembenemende zonsondergangen. De combinatie van geweldige muziek en een spectaculaire omgeving creëert een magische sfeer die elke festivalganger voor altijd bijblijft.

2. Beste Meezingmoment: Nothing But Thieves met 'Amsterdam' op Lowlands

Een onvergetelijk moment op Lowlands was de krachtige uitvoering van "Amsterdam" door Nothing But Thieves. Het publiek werd meegesleept door de betoverende stem van zanger Conor Mason, en samen zongen ze uit volle borst mee. Het was een moment van pure magie dat de Festimeter-prijs voor 'Beste Meezingmoment' meer dan verdiende.

3. Meest Epische Afters: Zwarte Cross

Zwarte Cross staat al lang bekend om zijn legendarische afterparty's, en dit jaar stelden ze niet teleur. Met een eindeloze reeks van unieke en wilde uurtjes na de reguliere festivaluren, is Zwarte Cross een ware speeltuin voor feestgangers. Het is geen wonder dat ze de prijs hebben gewonnen voor 'Meest Epische Afters,' want de feestvreugde houdt hier nooit op.

4. Het Leukste Publiek: Dauwpop

Dauwpop staat niet alleen bekend om zijn geweldige muziek, maar ook om zijn geweldige sfeer. Het festival, gehouden in Hellendoorn, trekt jaarlijks een warm en vriendelijk publiek aan dat altijd bereid is om er alles aan te doen om een goede tijd te hebben waardoor ze de prijs voor 'Het Leukste Publiek' absoluut verdienden.

5. Beste Line-up: Pinkpop

Pinkpop, het oudste festival van Nederland, heeft altijd een traditie van het samenstellen van de meest verbazingwekkende line-ups. Dit jaar was geen uitzondering, met headliners als Robbie Williams, OneRepublic, Red Hot Chili Peppers, Machine Gun Kelly, P!nk en Queens of the Stone Age. De diversiteit en kwaliteit van de acts maakten Pinkpop tot de onbetwiste winnaar van de Festimeter-prijs voor 'Beste Line-up.'

6. Lekkerste Eten: Down The Rabbit Hole

Festivalgangers hebben niet alleen muziek nodig om hun zintuigen te prikkelen, maar ook heerlijk eten om hun smaakpapillen te verwennen. Down The Rabbit Hole weet dat als geen ander en werd daarom bekroond met de prijs voor 'Lekkerste Eten.' Met een overvloed aan culinaire hoogstandjes van over de hele wereld, kunnen bezoekers hier genieten van een smaakvol avontuur.

Ster advertentie
Ster advertentie