3FM nieuws

King Jack maakt De Speelplaats onveilig

  1. Nieuwschevron right
  2. King Jack maakt De Speelplaats onveilig

King Jack bracht 27 oktober het debuutalbum uit. Giel was blij de jongens los te laten op de Speelplaats.

De Amsterdamse rockband maakte in 2008 met een optreden in De Wereld Draait Door indruk. Dit leidde destijds tot een platencontract bij gigant Sony, de zomerse debuutsingle 'Sunrise' en een optreden op Noorderslag in 2009. En nu in 2011 is het debuutalbum eindelijk af! Het duurde lang en King Jack zag vele vette bandjes voorzichtig in hun vaarwater manouvreren. Gelaten keken ze toe, want je kunt er niets aan doen.

King Jack rockt met 'Lose It'

Op 27 oktober presenteerde King Jack het debuut in een afgeladen Desmet. Hier gaf de band meteen het beste optreden, uit opluchting. De single 'Lose It' is gebaseerd op het lange proces van het eerste album. De jongens zaten de laatste twee jaar veel in de kroeg, werkend aan de nummers. Haren groeiden ongegeneerd op hoofd en kin. Er werd over hen gesproken en muzikanten verwerken frustraties in muziek. En voila: 'Lose it'! Bekijk de video van de live versie die de band vrijdag (4 november) deed bij Giel. Wat een lekkere sound:

King Jack eert Herman Brood met 'Rock & Roll Junkie'

De mannen van King Jack staan zaterdag 5 november in Paradiso voor het eerbetoon aan Herman Brood. Hij zou die dag 65 jaar zijn geworden. Als voorproefje van de show doet de band zijn cover van 'Rock & Roll Junkie':

Luister naar het debuutalbum van King Jack op de 3VOOR12 Luisterpaal

Ster advertentie
Ster advertentie