3FM nieuws

Oh oh, Lorde dumpt haar manager

  1. Nieuwschevron right
  2. Oh oh, Lorde dumpt haar manager

Lorde heeft afscheid genomen van de manager met wie ze beroemd werd. Wat er precies aan de hand is, is niet duidelijk. Maar in de popgeschiedenis is een clash met een manager (bijna) nooit een goed teken geweest.

Scott Maclachlan

Vijf jaar voordat Lorde doorbrak met haar hitsingle 'Royals' pikte Scott Maclachlan haar op bij een talentenjacht in thuisland Nieuw-Zeeland. Op dat moment was ze nog maar twaalf jaar oud. Samen bouwden ze langzaam en zorgvuldig aan haar carrière. Maar nu heeft Lorde afscheid genomen van haar manager. De precieze reden is niet bekend gemaakt.

Slecht voorteken

Over het algemeen is het geen goed teken als artiesten afscheid nemen van de manager met wie ze doorbraken. Toen de Spice Girls in 1997 afscheid namen van hun manager Simon Fuller, ging het snel bergafwaarts met de meidengroep. Lady Gaga's onkreukbare imago kreeg in november 2013 een enorme deuk nadat ze haar manager Troy Carter ontsloeg. En ook Duffy kreeg haar carrière niet meer op de rit nadat ze scheidde van haar manager.

Wat gaat Lorde doen?

In de pers wordt Lorde geroemd om haar onafhankelijke houding. Ze draagt op de feestelijkste gelegenheid alleen maar zwarte kleren en is tegelijkertijd buddies met überpopster Taylor Swift. Wat dat betreft heeft ze wat om op terug te vallen. Maar wat de impact van het ontslaan van haar manager zal zijn, is niet helemaal duidelijk. Of ze de Spice Girls achterna gaat of de nieuwe Beyoncé (die na het ontslaan van haar vader als manager pas echt loskwam) wordt, zal de toekomst moeten uitwijzen.

Ster advertentie
Ster advertentie