3FM nieuws

Radiocolumn Lieve Peter: tragisch en meedogenloos

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Radiocolumn Lieve Peter: tragisch en meedogenloos

Iedere donderdag komt Nellie Benner in de middagshow van Barend & Benner met een radiocolumn, die in het teken staat van een specifiek thema. Een goede mix van persoonlijke gebeurtenissen samen met de harde werkelijkheid.

Lieve Peter- donderdag 25 mei 2023,

PowNed komt met een nieuwe dating show. Het doet me denken aan een date in het verleden met een gozer die boven een scheepswerf woonde. Na wat gekeuvel en geleuter, belandden we zoenend en strelend avonds in de douche. Met het licht uit. Niet uit schaamte, maar uit jeugdig ongeduld.

Terwijl wij daar dingen deden die de watergoden verboden hadden, voelde het opeens alsof we met de enkels in de Loosdrechtste plassen stonden. Verhit verbaasd deden we het licht aan en zagen tot onze enorme verbijstering dat een shampoo dopje precies rechtop in het putje stond, waardoor er een enorme overstroming was ontstaan waar Italië en Somalië in het niets vielen.

Toet, toet, toeter! Max Verstappen voortaan op een waterscooter. De natuur is meedogenloos, of helpen we zelf een handje mee? De eendjes een handje helpen met oversteken. Het werd een arme lieve goeddoener fataal, heel tragisch. Maar menig VVD’er zou knorrig mompelen: ja, ja, had je maar enkel en alleen aan jezelf moeten denken vriend!

De een z'n dood is de ander z'n brood. "Nee, geen brood! Domme drol." Klinkt het luid op mijn social media als ik mijn oude brood aan de eendjes geef. "Eendjes mag je geen brood meer geven." "En ook geen plasticjes om de voederbolletjes van de vogeltjes." Ik haal het er braaf vanaf en gooi het bij de kilo’s plastic in de afvalbak. Waarvan ik weet dat de helft toch in de zee belandt.

Maar gelukkig is de zee te zout om met je ogen open te zwemmen. Het morele kompas is niet enkel bij Ahold Delhaize ver te zoeken. Kleine Ike’jes die over de ruggen van Tina Turners flink om zich heen graaien en maaien.

Fantastische heldin, Tina Turner. Onze Tina Turner. Het bewijs dat het leven na je 40e pas echt begint, Barend. Trots op alle vrouwen die het flikken, die vechten, die knallen, die groeien. Dus, shout out naar jezelf!

Ster advertentie
Ster advertentie