3FM nieuws

70ste verjaardag Bob Marley

  1. Nieuwschevron right
  2. 70ste verjaardag Bob Marley

De reggae-legende zou 6 februari al weer zijn 70ste verjaardag vieren, en die dag laten we zeker niet zomaar voorbij gaan.

Bob Marley

Bob Marley werd in 1945 geboren op Jamaica en kwam al snel in aanraking met muziek. Met zijn eerste bandje The Wailers scoorde hij meteen een nummer 1 hit! Later ging Marley met zijn band verder onder de naam Bob Marley & The Wailers, waarvan iedereen vast wel een nummer kent. Denk bijvoorbeeld aan de wereldhits 'No Women No Cry' en 'Get Up, Stand Up'. Bob Marley streed met zijn muziek vooral voor vrede in Jamaica, en had daarin ook een belangrijk aandeel. Op de site van MetMichiel lees je meer over Bob Marley & The Wailers.

Win CD+DVD van Bob Marley

Wil jij genieten van een opname van één van Bob Marleys liveshows? Marley speelde op 8 juni 1978 samen met zijn Wailers hun show Easy Skanking in de Music Hall in Boston. Deze beelden werden onlangs pas ontdekt, en worden nu uitgebracht op cd en dvd. Wil je deze aan je collectie toevoegen? Je kunt de cd en dvd nu winnen!

Legend

Het verzamelalbum Legend is al ruim 30 jaar oud, maar is nog steeds het bestverkopende reggae album ooit. De muziek is nog even relevant als het toen was, voor Michiel genoeg reden om extra aandacht aan het album te besteden in een Album Special.

Rootsriders live bij Giel

De Nederlands/Caribische band Rootsriders is bekend geworden door hun eerbetoon aan Bob Marley. Over de hele wereld coveren zij de muziek van Bob Marley, en vrijdagmorgen staan ze gewoon in de studio bij Giel!

Eerbetoon aan Bob Marley

Ter ere van de verjaardag deden een aantal muzikanten uit Israël een eerbetoon aan de reggae-legende, en wel in a capella! In 2013 deden ook Ziggy Marley, Damian Marley, Rihanna, Sting en Bruno Mars samen een eerbetoon aan Bob Marley tijdens de Grammy Awards.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuwe cd/dvd Bob Marley

Vanaf 13 februari ligt Bob Marley & The Wailers – Easy Skanking In Boston ’78 in de winkel. Wil je die alvast bemachtigen? Doe mee aan de prijsvraag en maak kans!

Ster advertentie
Ster advertentie