3FM nieuws

Herman, Wijnand en Sander presenteerden in minirok

  1. Nieuwschevron right
  2. Herman, Wijnand en Sander presenteerden in minirok

De DJ's protesteerden on air mee tegen de uitspraken van de burgemeester van Keulen. Dit deden ze zaterdag 16 januari, in een kort rokje.

Op zaterdag 16 januari werd er in Amsterdam gedemonstreerd tegen de uitspraken van Henriette Reker, de burgemeester van Keulen. Zij liet tijdens een persconferentie weten dat vrouwen zich moeten houden aan een bepaalde gedragscode om te voorkomen dat ze worden lastig gevallen. Dit naar aanleiding van de aanrandingen tijdens oudejaarsavond. Haar advies: blijf minimaal één armlengte weg van vreemden.

>> Lees ook: Je blijft met je vieze vingertjes van vrouwen af

Steun aan de vrouwen in Keulen

In Nederland willen mannen hun steun betuigen aan de vrouwen in Keulen. Dit deden ze door de Dam in Amsterdam op te gaan in een minirokje. Herman, Wijnand en Sander steunden dit protest met alle liefde, maar omdat zij natuurlijk in het weekend radio maken, besloten ze vanuit de studio in Hilversum mee te doen aan de actie. In een minirokje! De boodschap is simpel volgens Wijnand: "Het maakt niet uit hoe iemand er uitziet, je blijft gewoon met je handen van mensen af".

Herman trapt on air-protest af

Na een week lang passen, waxen en smeren met bruiningscrème was het zaterdagochtend 16 januari om 06:00 uur de taak aan Herman om het spits af te bijten. Dat wil zeggen: spijkerbroek uit, minirok aan en plaatjes draaien met die handel.


Voor een doorgewinterde broekendrager is het dragen van een minirok als het betreden van een nieuwe wereld: je moet alle prikkels even op je in laten werken. Volgens Herman is het vooral koud en kun je niet meer stiekem een windje laten.

Een armlengte afstand houden?

Om 9 uur ruilde Wijnand zijn broek in voor een rokje.

Een dag lang presenteren op 3FM in minirok. Net als de mannen die vanmiddag op het Spui gaan demonstreren. Want je moet...

Geplaatst door Wijnand op zaterdag 16 januari 2016

#EineArmLaenge

Het internet ontplofte na de uitspraak van de Duitse burgemeester. Op Twitter lieten mensen weten hoe ze erover dachten met de hashtag #EineArmLaenge.

Benieuwd hoe Herman, Wijnand en Sander er uitzien in minirokje? Kijk zaterdag 16 januari mee via 3fm.nl/live.
Ster advertentie
Ster advertentie