3FM nieuws

Bloodhound Gang mag Rusland vijf jaar lang niet in

  1. Nieuwschevron right
  2. Bloodhound Gang mag Rusland vijf jaar lang niet in

Bloodhound Gang is vijf jaar lang niet welkom in Rusland nadat bassist Jared Hasselhof de Russische vlag door zijn achterste haalde.

Een bezoekje aan Rusland zit er voorlopig niet in voor Bloodhound Gang. De Amerikaanse band mocht Rusland al niet in omdat bassist 'Evil' Jared Hasselhoff de Russische vlag door zijn achterste had gehaald tijdens een optreden in Oekraïne, maar is nu vijf jaar lang toegang ontzegd.

"Schandelijk gedrag" van 'Evil' Jared Hasselhoff

Terwijl Hasselhoff de vlag in zijn broek stopte en hem er aan de achterkant weer uithaalde, riep hij de naam van de Russische leider Vladimir Poetin. De Russische immigratiedienst noemde de actie van Hasselhoff "schandelijk gedrag".

Hasselhoff deed hetzelfde met de Nederlandse vlag toen hij 28 juli op de Zwarte Cross optrad.

Internationale bands mijden Rusland

Veel internationale bands en artiesten mijden Rusland tijdens hun tour vanwege ingewikkelde visaprocedures. Concertbureaus hebben Poetin in een open brief dan ook gevraagd wat te doen aan de hinder die internationale muzikanten daarvan ondervinden.

Bloodhound Gang-humor

Bloodhound Gang staat bekend om zijn even humoristische als offensieve teksten en obscene taferelen tijdens optredens. Want een vlag in je broek stoppen mag dan als opmerkelijk worden omschreven, tijdens het optreden van Bloodhound Gang op Pinkpop in 2006 ging de band een stapje verder en piste bassist 'Evil' Jared Hasselhoff over het hoofd van zanger Jimmy Pop 'Ali' heen.

Ster advertentie
Ster advertentie