3FM nieuws

Maak geen foto van je concertkaartje!

  1. Nieuwschevron right
  2. Maak geen foto van je concertkaartje!

Wees voorzichtig met het plaatsen van een foto van jouw concertkaartje op social media, want voor je het weet kom je bij de kaartcontrole voor een onaangename verrassing te staan.

(fotograaf: Ben Houdijk)

Heb jij een kaartje weten te bemachtigen voor het optreden van U2 in de Ziggo Dome of een ander gewild concert? Dan ben je natuurlijk door het dolle heen en wil je dat met al je vrienden delen. Veel mensen doen dit door middel van een foto van hun concertkaartje op social media te plaatsen. Dat is alleen niet zo slim, want voor je het weet gaat er iemand met jouw ticket vandoor.

Streepjescode kopiëren

De streepjescode op de foto kan namelijk gekopieerd worden en zo gaan kwaadwillenden er gemakkelijk met jouw kaartje vandoor, waarschuwt ticketverkoper Ticketmaster in De Telegraaf. "Wanneer iemand te kwader trouw eerder naar binnen glipt met die code, kom je als betalende bezoeker voor een heel onaangename verrassing te staan." vertelt marketinghoofd Floris Janssen van Ticketmaster aan de krant.

Plak code af

Omdat het tijdens concerten erg druk is bij de kaartcontrole, is het voor de organisatie moeilijk om een echte code van een neppe te onderscheiden. Voorkom dat jouw barcode gestolen wordt door er geen foto van te maken en die op social media te plaatsen, of plak de code af.

Ster advertentie
Ster advertentie