3FM nieuws

TRAUDES is eerste 3FM Talent van 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. TRAUDES is eerste 3FM Talent van 2018

Ze stonden al meerdere keren op de speelplaats van 3FM, speelden afgelopen jaar de Popronde helemaal plat, op zaterdag 20 januari laten ze van zich horen op Noorderslag en deze maand komt óók nog hun debuut EP ‘CRLS & GRLS’ (curls and girls) uit. Hoog tijd dus om ze beter te leren kennen: TRAUDES is de eerste 3FM Talent van 2018!

Conservatorium

TRAUDES bestaat eigenlijk volledig uit conservatoriumstudenten die elkaar leerden kennen tijdens hun studie. Houseproducer Loek van der Grinten vroeg frontman Benjamin Traudes na hun eerste ontmoeting al snel om een van zijn tracks in te zingen en een samenwerking was geboren.

Al snel volgden andere bandleden en met de komst van Cis Kroezen (gitarist), Max Anglionin (toetsen), Frederieke Kroone (backing vocals), Elian van Buuren (drums) en Bas Veens (bas) is TRAUDES compleet.

‘Back Down’

‘Back Down’ is de eerste single die de band uitbracht, en ook de eerste single van hun gloednieuwe EP ‘CRLS & GRLS’. Het nummer is nog geen half jaar uit maar heeft nu al bijna een miljoen streams op Spotify! Ze werden hiermee onder andere al opgemerkt door De Wereld Draait Door en veroverden met alleen deze single uit dus een plek op Noorderslag. Doe dat maar eens na! Ook werd de single gebruikt in een reclamespotje van Fox Sports. ‘Back Down’ gaat over opkrabbelen uit donkere periodes van drank, drugs en vrouwen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

CRLS & GRLS

Op 26 januari brengt TRAUDES hun debuut EP ‘CRLS & GRLS’ uit, met een releaseshow in de Melkweg. De EP bevat zoals ze het zelf zeggen ‘rauwe break-up verhalen tegen het decor van de stad Amsterdam’. De nummers op de EP zijn getuigenissen van de bandleden over donkere periodes van drank, drugs en vrouwen.

Voor wie is TRAUDES?

Hou je van een feestje, maar hou je ook van muziek met diepere teksten en songs met betekenis? Dan ben je bij TRAUDES aan het juiste adres. Een van de grootste inspiratiebronnen van frontman Benjamin Traudes is Eminem, wat je zeker ook terughoort in de muziek van TRAUDES. De muziek die TRAUDES maakt is misschien het beste te beschrijven door wat de bandleden zelf zeggen over de band: ‘We zoeken de grens op tussen hiphop en (elektronische) pop, door krachtige zanglijnen te combineren met pure rap’. De band staat bekend om hun explosieve liveshows met oneindige energie.

Ster advertentie
Ster advertentie