3FM nieuws

Games als examenhulp: nuttig of toch niet?

  1. Nieuwschevron right
  2. Games als examenhulp: nuttig of toch niet?
GamersNet.nl geeft dagelijks tips over games ter voorbereiding op examens, maar of ze je ook echt voorbereiden..
De website GamersNet.nl heeft een slimme manier gevonden om meer reclame voor games te maken en laat tegelijkertijd zien dat games niet alleen voor puur vermaak zorgen. Met de GN Examen Hulp raden zij games aan die kunnen helpen bij het voorbereiden op de schoolexamens. Alhoewel, zo lijkt het.

Iedere dag promoot GamersNet een aantal games die aansluiten op de examens die de volgende dag gemaakt moeten worden. De game Bully, waarbij je schoolvakken kunt volgen, wordt aangeraden voor het examen aardrijkskunde op vrijdag. Al eerder werd uDraw studio, een tekenprogramma voor op de Wii, genoemd voor de examens tekenen, handenarbeid en textiele vorming voor het vwo.

Een aantal games zijn creatief gevonden, maar of ze ook echt wat toevoegen aan je vaardigheden is de vraag. Professor Layton en de Verloren Toekomst wordt aangeraden bij het examen Nederlands, omdat het zo goed vertaald is. Wordt bij het havo-examen biologie het spel Spore aangeraden, waarbij je de evolutietheorie naspeelt. En krijgt het vmbo voor het Duits-examen de tip om Brothers in Arms te spelen, een spelletje over de Tweede Wereldoorlog. Deze game is niet uitgekozen vanwege het gebruik van de Duitse taal, maar vanwege het realistische beeld van de oorlog.

Je hoort verslaggever Niels de Jager.

Ster advertentie
Ster advertentie