3FM nieuws

Laat je wegwerpcamera niet ontwikkelen, maar leg hem in een kringloopwinkel!

  1. Nieuwschevron right
  2. Laat je wegwerpcamera niet ontwikkelen, maar leg hem in een kringloopwinkel!

Het is een soort flessenpost, maar dan anders. Bas van der Rhee (23) vond in een kringloopwinkel een volgeschoten wegwerpcamera en liet het rolletje ontwikkelen. Daar bleken hele vette vakantiefoto’s op te staan! Reden voor Bas om op zoek te gaan naar de mensen op de kiekjes.

(Bas)

Rondneuzen

Als je gewoon even rond gaat neuzen in een kringloopwinkel, ga je meestal terug naar huis met semi-onnodige spulletjes. Ook Bas overkwam dat. In de bak met analoge camera’s vond hij een volgeschoten wegwerpcamera. Uit nieuwsgierigheid nam hij de camera mee (voor 1 euro) en liet hij de foto’s ontwikkelen.

Droomvakantie

Een witte hond, rode LandRover, coole platenspeler en goede outfits. Het ziet eruit als een droomvakantie.

Flessenpost

Bas: "Je kan het een beetje vergelijken met flessenpost. Je laat iets achter, in dit geval een wegwerpcameraatje, vervolgens vindt iemand het ding en gaat er achteraan om te kijken wat er op staat en of je de afzender kan vinden."

Verhuizing

Bas weet nu dat de camera door een verhuizing bij de kringloop terecht is gekomen, maar het lijkt hem heel leuk als mensen expres hun wegwerpcamera met vakantiekiekjes naar de kringloop zouden brengen. "Ik zou deze plaatjes wel aan mijn muur kunnen hangen, want het ziet er idyllisch uit. Je weet ook niet wat je krijgt natuurlijk, maar het leuke is dat het zo mysterieus is."

Oproepje

Bas plaatste een oproep om de vrouwen op de foto's te vinden en dat werd door veel media opgepakt. Binnen een dag meldde zich een 54-jarige vrouw uit Papendrecht. Ze was het bestaan van het rolletje vergeten en vindt het erg leuk dat Bas op zoek is gegaan naar haar. De foto's zijn van een vakantie naar Frankrijk met een vriendin, zo'n twintig jaar geleden. Ze heeft nog steeds een witte hond, maar wel een andere.

Ster advertentie
Ster advertentie