3FM nieuws

Concert: Stormzy hoeft zijn 'Crown' voorlopig niet af te zetten

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Concert: Stormzy hoeft zijn 'Crown' voorlopig niet af te zetten

Dinsdagavond won hij een Brit Award voor Best Male Solo Artist, hij is #5 op de 3FM Live List en zijn single 'Vossi Bop' tikte de dubbel platinum aan: Stormzy is niet te stoppen. 3FM was bij zijn show in de AFAS Live in Amsterdam.

Energy Crew

Hij opent de show met 'Big Michael' en 'Audacity', twee tracks van zijn laatste album Heavy Is The Head. Het moet daarna meteen wel even duidelijk gemaakt worden dat hij hier niet is om een showtje op te voeren en weer op doorreis te gaan naar de volgende stad. Stormzy: "I want to say I appreciate every one of you here. I’m not here to enter the stage, collect a cheque and go!"

De energie in de zaal ligt al snel zó hoog dat Stormzy zich voor elk 'rustig' blokje met nummers als ‘Lessons’, ‘Crown’ en ‘Blinded By Your Grace Pt. 2’ bijna verontschuldigt. "We gaan zo weer verder met springen hoor, maar deze nummers gaan me echt aan het hart. Zing ze mee als je ze kent!"

Na ‘Crown’ wordt de Energy Crew in de zaal ook meteen weer aan het werk gezet: de disstrack ‘Wiley Flow’ is verreweg het populairste nummer in de set. Mensen moshen, bier vliegt de lucht in. Na ‘Still Disappointed’ (een tweede Wiley disstrack) kan hij het niet laten om zijn dominantie ten opzichte van zijn tegenstander nog één keer te benoemen: “And that is how you win a fucking war, my friends!”

Fans first

Een van de andere klappers van de avond komt aan het einde van de set: 'Vossi Bop'. Het is meteen ook het grootste publieksinteractie-moment: iedereen galmt 'Fuck the government and fuck Boris' alsof ze er hun hele leven op hebben gewacht.

Drie dingen die we zaterdagavond leren van Stormzy: hij is fan van de Eurostar treinverbinding, hij kwam voor zijn carrière graag naar onze hoofdstad om te smoken en hij heeft hart voor zijn fans: na ‘Vossi Bop’ neemt hij uitgebreid de tijd om elke front row fan te spreken, knuffelen en te voorzien van een selfie. Dik tien minuten lang. Voor zo’n sympathieke move kun je alleen maar respect hebben.

Video niet beschikbaar

Gelukkig hebben we de foto's nogBeeld: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie