3FM nieuws

Debby ontmoette haar nierdonor op Tinder

  1. Nieuwschevron right
  2. Debby ontmoette haar nierdonor op Tinder

Het is een verhaal dat onwaarschijnlijk klinkt, maar toch écht waar is! 3FM-dj Wijnand belde dit weekend met Debby, een vrouw die haar nierdonor leerde kennen op Tinder.

Swipen

Vorig jaar swipete Debby zich uit verveling door Tinder heen, totdat ze Mario leerde kennen. Ze begonnen met appen en na een tijdje ook echt te daten. Na twee weken droomde Mario dat hij haar zijn nier zou geven. Dat kwam niet uit de lucht vallen, want tijdens die periode was Debby al een tijdje ziek.

Ze leed aan de cystenieren, waarbij er honderden cysten op haar nieren (en lever) zaten. Uiteindelijk kan zoiets leiden tot nierfalen. Debby: "Ik kon nog vrij veel, maar had totaal geen energie. Op een gegeven moment was mijn nierfunctie nog maar 14%."

Zware ingreep

Debby had een aantal mensen die een nier aan haar wilde afstaan, maar dat hangt van heel veel factoren af. Toen ze het telefoontje kreeg dat haar moeder en zus waren afgekeurd, zei Mario dat hij haar ook écht zijn nier wilde geven.

Debby: "Toen hij daar eerder over droomde, zei ik 'joh je bent niet goed, we kennen elkaar twee weken!'. Maar nu liet hij zich echt testen en bleek hij geschikt. En dan gaan dingen heel snel."

Inmiddels heeft ze Mario's nier en gaat het een stuk beter met haar. "Het is best een zware ingreep geweest en het blijft onwerkelijk dat iemand die ik acht maanden ken, mij een nier gegeven heeft. Maar als je twijfelt om iemand een nier te geven: doe het. Je geeft iemand echt zijn leven terug."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie