3FM nieuws

Frank zet zich in voor Alzheimer-awareness

  1. Nieuwschevron right
  2. Frank zet zich in voor Alzheimer-awareness

3FM-dj Frank van der Lende maakt samen met Alzheimer Nederland een wekelijkse videoserie over de ziekte. Deze week legt Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie, uit wat het effect is van muziek op de werking van je hersenen.

Alzheimer en muziek

Om de werking van muziek op mensen met Alzheimer te begrijpen gaat Frank mee met Evelien die muziektherapie geeft. Maar waarom is muziek dan zo belangrijk? Omdat muziek zo gekoppeld zit aan je herinneringen van vroeger en een stukje van je hersenen dat niet snel wordt aangetast door Alzheimer. Door te zingen en het spelen van liedjes roept dat dus al snel vreugde en andere emoties op die door de ziekte soms minder zichtbaar worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Waarom doet Frank dit?

Anderhalf jaar geleden kreeg Franks vader de diagnose Alzheimer. Frank wilde zich er meteen in verdiepen, maar dat werd 'm niet makkelijk gemaakt. "Ik kwam vooral hele grote lappen tekst tegen, met heel veel termen. Alzheimer is natuurlijk geen onderwerp waar je 'lekker videos over gaat zitten kijken', maar ik hoop dat door deze filmpjes de ziekte wel iets toegankelijker wordt. En dat mensen meer begrip hebben voor mensen die het hebben!"

Frank & zijn vader

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie