3FM nieuws

Slapen tijdens Giels recordpoging

  1. Nieuwschevron right
  2. Slapen tijdens Giels recordpoging

Tijdens de recordpoging radiomaken mag Giel een héél klein beetje slapen. Maar hoe werkt dat allemaal?

Het is gewoon onmogelijk om de 190 uur radiomaken te overleven als je helemaal niet slaapt, daarom kan Giel minuten slaap verdienen. Toine Schoutens, de man die Giel begeleidt bij het doorkomen van die uren radiomaken, zorgt ervoor dat de DJ zijn minuten rust optimaal kan benutten.

Slaapregels

Per uur dat Giel radiomaakt, verdient hij 5 minuutjes slaap. Zo simpel is het. Achter de schermen wordt enorm gerekend om te kijken of alles klopt en wanneer Giel dan zijn oogjes even dicht mag doen.

Powernaps

Gelukkig mag Giel de slaapminuten opsparen. Hierdoor mag hij een aantal keren per dag een powernap van 15 minuutjes nemen. Door de speciale lamp en de sfeer in de studio, valt hij waarschijnlijk snel in slaap en benut hij de tijd op die manier zo goed mogelijk.

Lange slaap

Giel houdt wel genoeg slaaptijd over, zodat hij eens in de paar dagen ook wat langer kan rusten. Zo'n uurtje of drie slaap pakt hij dan. Na onder de lamp te hebben gestaan die voelt als een zonsondergang, een lief slaapliedje en begeleiding van Toine, gaat hij dan drie uur onder zeil. Direct daarna moet hij weer aan de bak.

Invallers in de nacht...

... van woensdag op donderdag vielen Roosmarijn Reijmer en Michiel Veenstra in.
... van zaterdag op zondag vallen Rámon Verkoeijen en Tomas Delsing in.
... van maandag op dinsdag vallen Barend van Deelen en Wijnand Speelman in.

Een slaapliedje voor Giel

Om Giel snel in slaap te krijgen had Toine Schoutens een slaapliedje voor hem laten maken. Beluister het nummer hier:

Giel wordt wakker

Na 2,5 uur geslapen te hebben moet Giel weer opstaan. Hij is lichtelijk van de wereld als Gerard Ekdom en Frank van der Lende hem weer in de studio ontvangen.

Ster advertentie
Ster advertentie