3FM nieuws

Art Angels van Grimes is 3FM Album van de Week

  1. Nieuwschevron right
  2. Art Angels van Grimes is 3FM Album van de Week

Het experimentele Art Angels van Grimes is 3FM Album van de Week!

>> Wie is Grimes en waar staat ze voor?

Grimes, of Claire Boucher, zet haarzelf bewust in de spotlight met Art Angels. De Canadese zangeres heeft het vierde studioalbum compleet zelf geproduceerd, zoals ze haar videoclips ook zelf maakt. Dat doet ze niet zonder reden. Grimes gaat de strijd aan met het sexisme in de muziekindustrie.

Na Visions

3FM-DJ's Mark en Eva werden op slag verliefd op 'Flesh Without Blood' en Mark vindt zelfs dat Grimes evenveel aandacht verdient als Taylor Swift. Smachtend wachtten ze op Art Angels en daar is 'ie dan, als 3FM Album van de Week. De koningin van de artpop laat zich ook op deze plaat weer sterk zien. Omdat ze een verandering wilde laten zien na haar derde album, Visions, heeft ze zichzelf viool leren spelen. Volgens de zangeres zelf kan het altijd gekker.

"I try to make it digestible to a degree. That’s what I’m interested in seeing. I create a thing that I wish existed in the world, versus my own full unabashed creative expression. If it were up to me, I'd wear a moustache or something."

De feminist met ongeschoren benen

Achter Grimes schuilt een ware feminist. Na het touren met haar Visions-album startte Claire met het maken van haar vierde album. Hoewel Grimes allround is en zelf kan produceren, werd dat genegeerd en moest ze met een mannelijke producer werken. Ze bleef niet bij de pakken neerzitten:

"Yeah, but I’m a producer and I spend all day looking at fucking graphs and EQs and doing really technical work."

Grimes stopte bijna met haar werk als solist en alleskunner, tot ze zich realiseerde dat haar solistenbestaan juist iets is waarom haar fans haar zo liefhebben. Ze greep 2015 bij de keel en ging sterker dan ooit aan het werk aan Art Angels. En dat feministische? Dat maakt Grimes tot wie ze is.

Ben je al benieuwd hoe het nieuwe geluid van Grimes klinkt?

Check het album hier.

Grimes - Art Angels

Wil jij Art Angels winnen?

Dit artistieke album kan binnenkort van jou zijn! Hoe?

>> Check hier hoe je Art Angels kunt winnen!

Ster advertentie
Ster advertentie