3FM nieuws

John Coffey speelde in Tivoli Oudegracht en Herman Hofman was daar!

  1. Nieuwschevron right
  2. John Coffey speelde in Tivoli Oudegracht en Herman Hofman was daar!

Aan het einde van een drukke tour in Duitsland en nog voor hun allerlaatste Nederlandse shows, mocht de Utrechtse band John Coffey in Tivoli Oudegracht spelen. Maar wacht even, is dat tegenwoordig niet Kytopia? Jawel! Herman Hofman geeft een impressie hoe dat was.

Hoi Herman, ben jij de grootste fan van John Coffey?

"Laat ik het zo zeggen; ik ken die jongens al vanaf het begin en ik ben facking groot fan. Mijn halve kledingkast is gevuld met merchandise. Natuurlijk probeer ik dan ook zoveel mogelijk showtjes mee te pakken. Eigenlijk wilde ik naar hun optreden in Berlijn gaan, maar dat lukte niet, want ik moest werken. Toen kwam deze show tussendoor. Dubbel legendarisch, want het was in Tivoli Oudegracht, dat is heilige grond!!"

Maar hoe hebben ze dat gedaan, want dat is nu van Kyteman.

"Waarschijnlijk hebben ze gewoon gevraagd van: “Hee, kunnen we daar niet een keer spelen?” Eigenlijk staat alles er ook gewoon nog, ook de oude PA. Toch was het wel anders dan bijvoorbeeld vroeger."

Want?

"Vroeger konden hier 1000 man in, maar nu maar een stuk of 350. Misschien voor de brandveiligheid. Normaal bij de band is een zaal helemaal afgeladen en is het dringen om vooraan te staan. Nu waren er een paar lege gaten in de zaal, zodat bijvoorbeeld stagediven een beetje lastig was. Maar lastig is niet onmogelijk, iedereen deed het toch! Het was wel echt een legendarische show, op een legendarische plek, zoals je wel in mijn snaps kan zien."

Het kwam dus wel goed op gang?

"Meestal als de drummer aftikt voor het eerste nummer gaat het dak er al af. Nu hadden we ietsjes meer tijd nodig. De zaal stond vol met fanboys, maar ook met veel vrienden van de band, want het was in Utrecht. Die staan toch iets anders bij een show. Maar met vrienden kan je ook feesten en dat hebben we gedaan."

Wat deed zanger Dave naast je tijdens de show?

"Hij zei op een gegeven moment tijdens de show: “Laten we de rollen omdraaien, wij gaan het publiek in en het publiek komt het podium op!” Dat was wel vet, staat hij ineens naast je. Zoals je in mijn snaps ziet, ging de zaal uiteindelijk echt los! Ik zag ook een guy met een dik oog uit de moshpit gelopen. De band krijgt iedereen wel mee!"

>> Volg Herman op Snapchat! Zijn gebruikersnaam is 'Herman3fm'

Ster advertentie
Ster advertentie