3FM nieuws

Dua Lipa brengt nieuwe single 'Dance The Night' uit van Barbie-soundtrack

foto: Barbie
  1. Nieuwschevron right
  2. Dua Lipa brengt nieuwe single 'Dance The Night' uit van Barbie-soundtrack

Nieuwe muziek van Dua Lipa! En niet zomaar nieuwe muziek, de track die de popzangeres vandaag uitbrengt - 'Dance The Night' - is afkomstig van de soundtrack van de langverwachte Barbie-film die binnenkort uitkomt! En ze is niet de enige wereldartiest die de makers van de film hebben weten te strikken voor de soundtrack.

'Dance The Night'

Het is de eerste single die de popster uitbrengt na 'Love Again' (2021), op een aantal samenwerkingen zoals 'Cold Heart met Elton John na. De track, speciaal gemaakt voor de soundtrack van Barbie, klinkt opzwepend, Poppy zoals we van Lipa gewend zijn en als de ideale track op de dansvloer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Barbie, de soundtrack

Maar ze is niet de enige op de film-soundtrack. De hele lijst is bekendgemaakt en dat is er eentje waar je 'u' tegen zegt. Het album wordt geproduceerd door niemand minder dan Mark Ronson en bevat liedjes van o.a. Lizzo, Tame Impala, Charli XCX, Haim en niemand minder dan hoofdrolspeler Ryan Gosling.

3FM-dj Vera over de soundtrack: "Mark Ronson heeft al zijn vrienden bij elkaar geroepen en het is plastic fantastic. Het zou je droom line-up kunnen zijn voor een festival maar dan in een barbie-jasje. Het is nu al cult en legendarisch en Dua Lipa’s single is het eerste voorproefje."

foto: Barbie

Acteerdebuut Dua Lipa in Barbie

Op 21 juli wordt de langverwachte Barbie-film uitgebracht. De film, gebaseerd op de iconische speelgoedpop Barbie, gaat al maanden gepaard met een flinke hype online, mede vanwege de bijzondere cast. Margot Robbie vertolkt namelijk de rol van Barbie, en Ryan Gosling neemt de rol van Ken op zich. Ook spelen in de film: De film belooft een frisse kijk te bieden op de personages en neemt het publiek mee op een 'avontuurlijk en inspirerend' verhaal. Ook Dua Lipa heeft, naast de soundtrack, een kleine rol gekregen in de film, waar ze een blauwe zeemeermin speelt. Dit wordt haar acteerdebuut.

Het is nog even wachten op de film, maar de trailer belooft al veel goeds. En in de tussentijd dansen we de avonden weg met 'Dance The Night'!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie