3FM nieuws

Roxeanne Hazes zenuwachtig voor De Beste Zangers: "Je wilt niet op je bek gaan"

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Roxeanne Hazes zenuwachtig voor De Beste Zangers: "Je wilt niet op je bek gaan"

Vanavond begint er een nieuw seizoen van muziekprogramma De Beste Zangers op NPO 1. In dit vijftiende seizoen zitten Ferdi Bolland, Claudia de Breij, Sarita Lorena, Nielson, Jaap Reesema, Blanks en Roxeanne Hazes. De aflevering van vanavond staat in het teken van de muziek van Roxeanne. Mark & Mai spraken haar in de 3FM Ochtendshow om vooruit te blikken naar het komende seizoen.

Heel nerveus

Roxeanne legt uit dat er heel veel werk bij komt kijken om andere artiesten hun nummers te zingen. Vooral omdat je een eigen versie van liedjes probeert te maken en dat je die artiest daardoor echt leert kennen. In het begin was de zangeres dan ook heel nerveus om wat ze zelf moest zingen. "Je wilt niet op je bek gaan." Daardoor was ze even vergeten dat mensen ook liedjes van haar gingen zingen. "Uiteindelijk vond ik dat misschien nog het spannendste van alles." Ze geeft toe dat ze helaas nog best onzeker is over haar eigen kunnen, maar dat de rest heeft laten zien dat ze wel echt keiharde muziek maakt.

Nieuwe hit

Mai vraagt zich af of er een nieuwe hit tussen zit dit jaar. Roxeanne durft het niet te zeggen. "Ik zal niet liegen dat je het stiekem wel hoopt van tevoren." Door de coronaperiode heeft zij ook lang stilgezeten. "Maar je ontmoet zulke toffe mensen en bouwt een vriendschap op voor het leven. Daar zit de winst in."

Mark smeekt nog even of ze een nummer kan vertellen dat ze gaat zingen aankomende weken. Roxeanne verklapt dat volgende week, in de uitzending van Blanks, ze het nummer 'Don't Stop' van hem gaat zingen. Deze heeft ze hertaald naar het Nederlands en heet 'Vannacht'. Dit is niet het enige nummer dat hertaald of herschreven gaat worden dit seizoen. Roxeanne vertelt dat Claudia de Breij voor iedereen nummers heeft aangepast en herschreven naar het eigen levensverhaal.

Grootste huilerd

"Wie is de grootste huilerd?" Mark is erg benieuwd. Roxeanne vindt dit lastig te beantwoorden, maar geeft toe zelf ook gejankt te hebben. Terwijl zij degene was die in de groepsapp tegen iedereen had gezegd: "De eerste die jankt, moet de andere op een drankje trakteren". Van tevoren vond ze het eigenlijk gênant. Toch gebeurt het, omdat je zo intensief met elkaar aan het werken bent. "Wat maakt het ook uit om een beetje lovey dovey tegen elkaar te doen in een wereld waarin oorlog is en crisis en noem het allemaal op."

Ster advertentie
Ster advertentie