3FM nieuws

Madonna best verdienende artiest

  1. Nieuwschevron right
  2. Madonna best verdienende artiest

Madonna staat met haar goed gevulde portemonnee met stip op nummer 1 in de lijst van best betaalde artiesten.

Het banksaldo van Madonna is tussen juni 2012 en juni 2013 met 125 miljoen dollar (92 miljoen euro) toegenomen. Het zakenblad Forbes publiceerde een lijst met de 25 best verdienende artiesten van het afgelopen jaar.

Madonna best betaalde artiest

Volgens het zakenblad is Madonna's inkomen vooral te danken aan haar MDNA-tour. Daarnaast verdiende de zangeres met haar kleding- en parfumlijn ook een aardig zakcentje bij.

Lady Gaga met 80 miljoen dollar op nummer 2

Op de tweede plaats eindigde Lady Gaga met 80 miljoen dollar (59 miljoen euro) in haar portemonnee. De zangeres had meer geld kunnen verdienen, maar wegens een blessure heeft ze veel shows moeten cancelen.

DJ Tiësto op nummer 25

Ook Nederlands talent DJ Tiësto zat niet op zwart zaad afgelopen jaar. Hij bracht volgens Forbes 23,5 miljoen euro in het laadje. De lijst van Forbes is ontstaan uit de geschatte inkomens van de artiesten, gebaseerd op verschillende gegevens en informatie van managers, advocaten en artiesten.

Best verdienende hiphopartiesten

Eerder dit jaar publiceerde Forbes een lijst van de best verdienende hiphopartiesten. Diddy stond bovenaan met 37 miljoen dollar (27 miljoen euro), gevolgd door Jay-Z en Dr. Dre.

Ster advertentie
Ster advertentie