Naar homepage
3FM nieuws

Concerten 'mogen' weer: wat vinden de organisatoren hiervan?

  1. Nieuwschevron right
  2. Concerten 'mogen' weer: wat vinden de organisatoren hiervan?

Vlak na de persconferentie waarin bekend werd dat concerten weer mogen plaatsvinden, sprak 3FM-dj Mark de directeur van AFAS Live, Birgitte de Winter. De volgende ochtend belde Sander hier ook nog met muziekjournalist Atze de Vrieze over.

AFAS Live

Birgitte is blij met het nieuws dat er vanaf 1 juli veel meer mag: "Van elk stapje naar verruiming word ik heel blij." Normaal heeft de AFAS Live ruimte voor 6000 man, met de nieuwe regeling mogen er nu 1200 mensen naar binnen. Natuurlijk moeten en wel maatregelen genomen worden, maar ze zegt: "We zijn er klaar voor. De protocollen liggen klaar, die zijn al zó lang klaar, dus we willen zo graag. Niet per se voor onszelf, maar juist voor de artiest en de bezoeker."

Loveseat

Mark zelf vraagt of het misschien een mogelijkheid zou zijn om loveseats te plaatsen en zo dus liggend te kunnen genieten van livemuziek. Topidee aldus Birgitte, maar of ze het kunnen garanderen....

Het hele interview van Mark met Birgitte de Winter van AFAS Live vind je hier!

3voor12

Atze de Vrieze is journalist bij 3voor12 en is helemaal thuis in de livewereld. Hij keek met gemixte gevoelens naar de persconferentie. Qua concerten is er veel meer mogelijk dan verwacht, maar hij had gehoopt dat er meer bekend zou worden over grotere evenementen zoals festivals in augustus en september.

Omdat hier geen informatie over is gedeeld, moeten festivals vooruit plannen met de huidige maatregelen in gedachten. Dat is niet te doen, want bij meer dan 100 man moeten er zitplaatsen zijn. "Organisatoren weten dat een zittend (dance)festival niks is. Dat kan niet, dat bestaat niet."

Ster advertentie
Ster advertentie