3FM nieuws

3voor12 op SXSW: Roosmarijn over de keynote van Michelle Obama

  1. Nieuwschevron right
  2. 3voor12 op SXSW: Roosmarijn over de keynote van Michelle Obama

“Vind je passie, verander het in actie en laat niemand je vertellen dat je het niet kunt.” Met deze woorden vatte hiphop-legende en discussieleider Queen Latifah de keynote presentatie van First Lady Michelle Obama op het Amerikaanse showcasefestival SXSW samen.

De First Lady is op SXSW om aandacht te vragen voor haar initiatief ‘Let Girls Learn’, dat 62 miljoen meisjes en vrouwen ter wereld wil helpen aan toegang tot onderwijs. 3voor12/3FM DJ Roosmarijn Reijmer woonde de presentatie bij, die met hulp van rapper/producer Missy Elliott, songschrijver Dianne Warren en actrice Sophie Bush vooral ging over vrouwen-empowerment in een door mannen gedomineerde wereld, een heel actueel thema, ook in de Nederlandse muziekindustrie. Missy Elliott: “Michele Obama is niet op een dag uit bed gerold en vanzelf First Lady geworden. Zoiets kost kracht en doorzettingsvermogen.”

'Van onderwijs tot leiderschap'

Slim dat First Lady Michelle Obama het ‘Let Girls Learn’-initiatief gebruikt om haar boodschap van vrouwen empowerment te brengen. Niemand kan iets tegen hebben op een goed doel dat 62 miljoen meisjes en vrouwen aan goed onderwijs wil helpen. Er hoort een charitysong bij het project die woensdagmorgen middernacht online is gegaan: This Is For My Girls, met medewerking van Missy Elliott, Kelly Clarkson, Kelly Rowland, Lea Michele, Janelle Monae en nieuwkomers Zendaya, Jadagrace en Chloe & Halle.

Maar South By South West is al dertig jaar een showcasefestival en conferentie met als doel om de deelnemers te inspireren en verder te brengen in hun carrière, dus dat ‘Let Girls Learn’-project was vooral ook een kapstok om de gelijkheid tussen mannen en vrouwen in de muziekindustrie te bespreken. Want iedere vrouw die enigszins haar hoofd boven het maaiveld uit probeert te steken, krijgt met die vraag te maken: hoe zorg je op een positieve constructieve manier voor meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen? Michelle Obama is er duidelijk over: “Verandering begint aan de onderkant, van onder naar boven. Van onderwijs tot leiderschap”.

>> Lees het hele artikel van Roosmarijn op 3voor12

>> Kijk hier voor alle SXSW-artikelen op 3voor12

Ster advertentie
Ster advertentie